torsdag 1 april 2021

Hett i hyllan #294

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi befinner oss fortfarande i slutet av maj 2017.
UltiMatum av Anders de la Motte är andra delen i serien MemoRandum.

Den här boken önskade jag mig i födelsedagspresent, utan att ha läst första delen. Jag var ganska säker på att jag skulle gilla, eftersom jag hade läst trilogin om HP Pettersson och tyckt väldigt bra om. Om jag hade varit orolig så slutade jag vara det förra sommaren för då läste jag MemoRandum. Jag har en hel hög olästa böcker av Anders de la Motte och jag tror att de är bra allihop. Just den här boken kommer jag att läsa i år. Det vet jag. Den finns nämligen med i min Finish That Series-utmaning.

Så här står det på baksidan:
När ett illa tilltygat lik hittas i vattnen utanför regeringspartiets kursgård hamnar ärendet på kriminalinspektör Julia Gabrielssons bord. Vem är den döde och varför har något ansträngt sig så för att kroppen inte ska kunna identifieras? Det dröjer inte länge förrän Julia inser att att det finns människor som är beredda att göra nästan vad som helst för att hindra att sanningen kommer fram.

Polismannen David Sarac jagas av demoner. Efter en våldsam uppgörelse som nästan kostade honom livet, vårdas han på en sluten klinik långt från huvudstaden. Han gömmer undan sömntabletterna han får av skötarna. Tjugotvå stycken har han fått ihop, och snart är det dags att ta dem, att för alltid tysta de anklagande rösterna i huvudet. Men ett mystiskt erbjudande får honom att skjuta upp sin död: Vad sägs om ett byte? Quid pro quo? Dina hemligheter mot mina.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Aldrig läst något av De la Motte. Men visst är det bra med utmaningar så att man läser de där böckerna som blir liggande och som sedan ofta visar sig vara väldigt bra.
  http://mosstanten.se/2021/04/01/hett-i-hyllan-99-under-tungan/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det här med att avsluta serier behöver jag uppenbarligen en utmaning för. Jag har högvis med serier som jag inte fortsatt läsa.

   Radera
 2. Har läst en bara av honom.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/04/01/hett-i-hyllan-239/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst fyra, tror jag, och alla har varit bra.

   Radera
 3. Vad härligt att du bestämt dig för att läsa den! Jag har aldrig läst honom men tror inte riktigt han är min tekopp.
  https://bokdivisionen.se/2021/04/01/hett-i-hyllan-feministfallan/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den ska till och med läsas nu i april 😁

   Radera
 4. Den finns oläst i min bokhylla också. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2021/04/hett-i-hyllan-294.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är synd att böcker som, förmodligen, är bra förblir olästa så länge.

   Radera
 5. Min Hett i hyllan finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/04/hett-i-hyllan-vecka-13-2021.html

  SvaraRadera