torsdag 22 april 2021

Hett i hyllan #297

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Minsann, är det inte ännu en bok från födelsedagsfirandet i maj 2017.
Skymningsflickan av Katarina Wennstam är fjärde delen i serien om kommissarie Charlotta Lugn och advokat Shirin Sundin.

Katarina Wennstam har under flera år varit på min auto-buy lista, men tyvärr har jag inte hunnit läsa böckerna i samma takt som jag har köpt dem. Faktum är att jag inte har läst en enda del i den här serien. Bara en liten novell om Charlotta Lugn, innan hon blir polis i Stockholm. Tror jag. Dock så har jag läst böckerna om Madeleine Edwards och de var väldigt bra. Så ja, jag borde verkligen ta tag i åtminstone första boken. Snart.

Så här står det på baksidan:
Vad har hänt med flickan som kommissarie Charlotta Lugn träffar på i skymningen? Hon som skriker nätterna igenom, hon som skär sig och inte verkar vilja leva. Vem tror på den som ljuger ibland? Vem tror på Molly?

Charlotta Lugn, som går hemma sjukskriven, och advokat Shirin Sundin gör det. De bestämmer sig för att ta reda på vad som har hänt Molly. Det är dags för flickan att få upprättelse. Samtidigt är det någon som riktar hot mot en gymnasieskola. Allvarliga, dödliga hot. Mardrömmen om en massaker i en svensk skola skulle kunna bli verklighet. Kort därefter hittas en elev mördad på skolans toalett. Jakten på gärningsmannen leder polisen åt flera håll och ett av spåren tycks peka tillbaka på Molly, och hennes döda väninna Miranda.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Den har jag läst. Och tyckte mycket om!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/04/22/hett-i-hyllan-242/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon brukar ju skriva bra böcker så jag har gott hopp om denna.

   Radera
 2. Helt okänd för mig. Men kanske spännande.
  http://mosstanten.se/2021/04/22/hett-i-hyllan-102-ankans-bok/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Katarina Wennstam skriver aktuella och bra böcker.

   Radera
 3. Den har jag faktiskt läst och tyckte den var bra. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2021/04/hett-i-hyllan-297.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt längesedan jag läste något av Wennstam. Varför har jag ingen aning om, hon brukar ju vara bra.

   Radera
 4. Wennstam har jag läste en hel del av, men ligger också efter så denna har jag inte läst än.
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/04/hett-i-hyllan-vecka-16-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här serien har av någon anledning förblivit oläst.

   Radera
 5. Jag upptäckte Katarina Wennstams böcker sent, köpte dem ofta till sambon. Men så blev det lite läsbrist nån gång och HEPP! så hade jag läst dem alla. De handlar om kvinnoövergrepp allihopa, så aktuellt och viktigt. Mycket bra böcker, enligt min mening.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju bara än så länge läst hennes serie om Madeleine Edwards, men jag håller med.

   Radera