torsdag 29 april 2021

Hett i hyllan #298

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så ännu en från maj 2017.
Hetta av Jane Harper har alla tecken på att passa mig.

Jag har hört så väldigt mycket bra saker om den här boken och faktum är att jag nog skäms lite, lite för att den fortfarande är oläst. Man skulle kunna tro att den automatiskt borde flyta högt upp i läskön. Bara miljön gör att jag borde ha läst den för längesedan. Att det finns bokbloggare som jag litar blint på vad gäller boksmak som verkligen har gillat boken talar också för den. Och så är detta dessutom första delen i en serie. Det är sannerligen ett mysterium hur jag har lyckats undvika att läsa den. Bot och bättring!

Så här står det på baksidan:
Australien härjas av en svår torka och invånarna i den lilla avfolkningsorten Kiewarra tvingas dagligen fatta desperata beslut på grund av vattenbristen. Under mystiska omständigheter tar Luke Hadler livet av sin familj och sedan sig själv. Poliskommissarie Aaron Falk kommer tillbaka till sin barndoms hemtrakter för att närvara vid begravningen. Luke var hans bäste vän, men de delade även en mörk hemlighet.

Under århundradets värsta torka börjar Falk ifrågasätta vad som verkligen hände med Luke. Han bär på en bestämd känsla av att något inte stämmer – men ju mer han nystar i fallet, desto mer börjar gamla sår att blöda. Sedan länge begravda lögner tar sig upp till ytan, och Falk tvingas konfronteras med sina egna värsta minnen.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

18 kommentarer:

 1. Den har jag läst och den var riktigt bra. https://eggetbok.blogspot.com/2021/04/hett-i-hyllan-113.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag misstänker att även jag kommer att tycka att den är bra.

   Radera
 2. Där dök den upp ja. Läs!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/04/29/hett-i-hyllan-243/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog ta och plocka fram den. Så fort jag har läst en bok i prioriterade hyllan (där maxantalet är fem) så ska den här fram. Tror jag.

   Radera
  2. Förutom "tror jag" så låter det bra ;-)

   Radera
  3. Jag vill gärna lägga till det för man vet ju aldrig 😁

   Radera
 3. Men Hetta har jag faktiskt läst och den var bra.
  http://mosstanten.se/2021/04/29/hett-i-hyllan-103-hemmingways-stol/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ni verkar vara många som har läst och gillat 🙂

   Radera
 4. Hetta har jag läst och tyckte den var bra. Hade tänkt fortsätta läsa den serien men det blev inte så i alla fall. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2021/04/hett-i-hyllan-298.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Problemet är ju att det finns så otroligt många böcker som man vill läsa. Tiden räcker ju inte till de ens.

   Radera
 5. Hetta var bra, men ändå har jag inte läst mera av författaren, konstigt det där, det är likadant med min Hett i hyllan idag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/04/hett-i-hyllan-vecka-17-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns helt enkelt för många böcker man vill läsa.

   Radera
 6. Hetta har till och med jag läst. Och jag tänker direkt på känslan för stället när jag läste boken. Den tryckande hettan och torkan. Människor som är nära bristningsgränsen då både djur och växter dör av bristen på vatten. Och ja, jag tror att du kommer gilla den. Det som kan sänka betyget är om dina förväntningar blir lite väl höga bara :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men då är det ju jättebra att mina förväntningar har sänkts rejält nu då 😉 Oftast så kan jag bortse från andras tyckande så det är nog inget problem. Det är värre när det är en författare jag har läst tidigare och har egna förväntningar.

   Radera
 7. Den där har jag läst och faktiskt gillat, jag som inte är så förtjust i deckare! Hos mig handlar det om Gilead: https://bokdivisionen.se/2021/04/29/hett-i-hyllan-gileads-dottrar/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ganska säker på att jag också kommer att gilla. När jag väl läser den.

   Radera