torsdag 15 april 2021

Hett i hyllan #296

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nejdå, vi är inte klara med födelsedagsfirandet i maj 2017 än.
Gånglåt av Elin Olfsson låter väl egentligen inte som en bok för mig, men ibland blir man nyfiken ändå.

Det är lite lustigt att man kan komma ihåg exakt varför man har önskat sig en bok. Som denna. Det finns ju vissa människor som man har väldigt liknande boksmak som, en del mer än andra. Till exempel Lotten. Jag vet att jag till 99,9% kan lita på hennes rekommendationer och tips. Alltså blev jag ju riktigt nyfiken på när den blev hennes Årets upplevelse 2016. Det är ju ett tag sedan, men en Årets upplevelse är ju en Årets upplevelse. Jag får nog ta och försöka läsa den här snart. Bara så att jag får veta om jag också gillar den.

Så här står det på baksidan:
Den kända sångerskan och låtskrivaren Sonia "Salida" Sallström åker till sin gamla släktgård i Gärningsberg i Jämtland för att skriva sin självbiografi. Med sig har hon Harpan, sin unge assistent, som hon lovat en sommar i paradiset. På gården väntar Gun-Britt, Sonias syster, som driver servering och loppis och tycker att hela världen borde skärpa sig. Inte minst Sonia. Där finns också Jenny, Gun-Britts dotter, som lovat hjälpa sin moster med boken men som hela tiden sneglar oroligt mot stugan uppe vid berget. Dessutom finns det björn på trakten, som gräver i gårdagens sopor. Det blir en sommar av lust och olust, i takt och otakt till tidens egen gånglåt.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

7 kommentarer:

 1. Minns den fortfarande som en väldigt bra bok. Men läskigt att man påverkar så��
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/04/15/hett-i-hyllan-241/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skräckblandad förtjusning... eller hur 😉

   Radera
 2. Den här boken känner jag i alla fall igen. Det skrevs väl orden både här och där. Men jag har inte läst den.
  http://mosstanten.se/2021/04/15/hett-i-hyllan-101-en-illojal-europes-bekannelser/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, helt obekant var den inte för mig när jag köpte den.

   Radera
 3. Har läst annat av den författaren. Min hyllvärmarmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2021/04/hett-i-hyllan-296.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte ens läst något annat av henne.

   Radera
 4. Min dagens hett i hyllan finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/04/hett-i-hyllan-vecka-15-2021.html

  SvaraRadera