måndag 10 maj 2021

Film: Thunder force (2021)

Titel: Thunder force
Originaltitel: Thunder force
Genre: Komedi
Regissör: Ben Falcone
Manus: Ben Falcone
Skådespelare: Melissa McCarthy, Octavia Spencer, Jason Bateman, Bobby Cannavale, Pom Klementieff
Utgivningsår: 2021
Produktionsland: USA
Längd: 106 min
Serie: -
Såg den på Netflix 16 april 2021

Handling
1983 får vissa människor superkrafter – tyvärr gäller det bara de med anlag för att vara sociopater. Världen fylls av superskurkar. Emily börjar forska på ämnet och bygger ett vetenskapsimperium. Hennes mindre smarta kompis Lydia klantar till sig under ett besök i labbet och plötsligt får duon egna hjältekrafter.

Min kommentar
Det kan ses som ett lyxproblem, men det här med att välja fredagsfilm är på riktigt jobbigt. Just den här fredagen var det dock enkelt. Det har ju kommit en ny Melissa McCarthy-film på Netflix och även om hennes senaste kanske inte varit jättebra så är det ett självklart val att se dem. Så, Thunder force fick det bli.

Melissa McCarthy ja... hon har blivit något av en favorit och brukar vara både kul och bra. När hon är rolig så är hon liksom vansinnigt rolig. Tyvärr så verkar hon lite ha drabbats av samma fenomen som, bland annat, Adam Sandler. Rollerna blir bara mer och mer hysteriska, men och mer överdrivna. Om det beror på att hennes man (som skrivit manus och regisserat) tycker att hon är som roligast när hon är som här, eller något annat låter jag vara osagt. Men kan inte någon förbarma sig över denna roliga kvinna och ge henne något vettigt att jobba med?! Jason Bateman hade jag helt missat i rollistan, men han är helt grymt bra. Även om hans... karaktär... är way over the top.

Det blev ändå en del skratt och jag blev underhållen. Till syvende och sist så är det ju ändå det det handlar om. En del skämt är vansinnigt roliga, men de flesta är för billiga och faller platt. Det som jag ser som det största problemet är nog ändå att skämten dras på tok för många varv. Det är som att de inte vet när det är dags att sluta. Av någon anledning så dyker det upp ett oprovocerat sång- och dansnummer som nästan sänker hela filmen. Ett solklart fall av poängavdrag! Utan det så kunde filmen ha landat på en trea.

Jag kommer förmodligen att ha glömt det mesta om en vecka eller så, men Thunder force är betydligt bättre än sitt rykte. Den är inte sämre än många andra superhjältefilmer.Letterboxd hade den 2,0 i genomsnitt (beräknat på 17 185 betyg).
IMDb hade den 4,4 i genomsnitt (beräknat på 21 262 betyg).
Jag ger den 2,5.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar