torsdag 27 maj 2021

Hett i hyllan #302

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi tar ett litet kliv, men befinner oss fortfarande i mitten av juni 2017.
Pappas pojke av Emelie Schepp dök, en vacker dag, upp som en överraskning i brevlådan.

Det känns inte bra att låta ett recensionsexemplar förbli oläst i så här många är, men detta är alltså fjärde delen i en serie. Som jag inte ens hade börjat läsa för fyra år sedan. Och boken var, som sagt, en överraskning. Inget jag bad att få. Så lite dåligt samvete har jag, men inte alltför mycket. Nu har jag ju också faktiskt läst de två första delarna och även om böckerna inte kvalificerar sig som favorit så har de varit underhållande. Förr eller senare lär jag komma även till fjärde delen.

Så här står det på baksidan:
En varm sommarkväll ringer sexårige Jonathan till sin pappa Sam som är på väg hem. Skräckslagen berättar han att någon har tagit sig in i familjens hus i Norrköping. Det är det sista Sam hör från pojken innan han försvinner spårlöst.

Åklagare Jana Berzelius leder förundersökningen av det komplicerade fallet. Tillsammans med kriminalkommissarie Henrik Levin och kriminalinspektör Mia Bolander försöker hon ta reda på vad som har hänt Jonathan. Spåren leder bakåt i tiden, och ju längre Jonathan är borta desto mer personlig blir utredningen för Jana. Hon inser att det är bråttom, mycket bråttom att hitta pojken.

Samtidigt begär den skoningslöse Danilo Peña att Jana ska besöka honom i häktet. När hon till slut går med på att träffa honom kastas hon in i en fruktansvärd kamp på liv och död, där allt sätts på spel och ingen går säker.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Ja sånt där är knepigt. Recensionsex som dyker upp är svårare att proritera
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/05/27/hett-i-hyllan-247/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fjärde delen i en serie där jag inte har läst en enda kan jag omöjligt prioritera, men nu närmar jag mig 🙂

   Radera
 2. Emelie Schepp har jag aldrig läst något av. Kanske borde jag vara mer intresserad. Norrköping är ju en grannstad. Men jag läser ju så lite spänning nu för tiden.
  http://mosstanten.se/2021/05/27/hett-i-hyllan-107-kontakt/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju väldigt många som är mycket förtjusta i hennes böcker. Jag är inte helt övertygad. Än. Men jag ska ta mig vidare.

   Radera
 3. Har läst hela serien. Det där med spontanutskick är knepigt - jag försöker läsa dem så fort det går men vissa av dem ligger nog kvar ganska länge innan de blir lästa. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2021/05/hett-i-hyllan-302.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del blir liggande väldigt länge. Ibland för att de är en del i serie, som i det här fallet, och ibland för att de helt enkelt inte lockar.

   Radera
 4. Jag har bara läst första delen i serien och den här. Jag gillade den här mycket bättre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju lovande 🙂 Jag har ju bara läst de två första delarna och har inte riktigt förstått vad det är andra gillar så mycket.

   Radera
 5. Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/05/hett-i-hyllan-vecka-21-2021.html

  SvaraRadera