fredag 7 maj 2021

Ibland kan jag inte låta bli

Det finns böcker som det är helt omöjligt att låta bli. Alldeles oavsett om jag köper dem själv, får dem som recensionsexemplar eller får dem som present.

Var inte rädd för mörkret av Kristina Agnér är en av de böckerna. Jag följde ju länge hennes blogg och när hon då släpper en bok... ja, då måste jag ha den. Då passar det ju bra att samtidigt stötta bokhandeln så denna köpte jag vid ett av mina numera sällsynta besök inne i stan. Den hamnade direkt i min prioriterade kö.

Ett annat exempel på oemotståndlig bok är Uppdrag Hail Mary, Andy Weirs nya. Den är så hett efterlängtad att jag bad att få den som recensionsexemplar. Även om jag blev besviken på hans Artemis så är ju Ensam på Mars en av de bästa böcker jag har läst. Jag vet ju att han har potentialen. Men det här ofoget att lägga till egna saker i titeln på svenska översättningar... vad ska det vara bra för? Jag vägrar att använda det. I vilket fall, boken är redan läst. Tack till Bookmark Förlag!

Ytterligare en bok som jag inte kunde motstå är Rummet av Lisa Hågensen, tredje delen om Raili och Ylva. Jag är så glad att de här böckerna till slut har getts ut som pappersböcker och inte bara som ljudböcker, så att även jag kan läsa dem. Faktiskt är det så att det har kommit en fjärde del nu. Dock inte som pappersbok. Än. Denna läser jag just nu. Tack till Hoi Förlag!

4 kommentarer:

 1. Var inte rädd för mörkret tyckte jag om! :) Weris nya bok vill jag läsa, hoppas på att den är riktigt bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska verkligen göra mitt allra bästa för att få läst Var inte rädd för mörkret nu i maj. Och Uppdrag Hail Mary... det är ingen Ensam på Mars, men jag gillade den 🙂

   Radera
 2. Var inte rädd för mörkret har jag lockats av men inte bestämt mig. Så nu kan jag vänta lite och se vad du tycker :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får ju inte bli en vana det här, att du väntar tills jag har läst. Det brukar ju vara tvärtom 🙂

   Radera