torsdag 3 november 2022

Hett i hyllan #377

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det är fortfarande slutet av januari 2019 som gäller.
Som nitroglycerin av Frida Moisto syntes precis överallt när den kom och jag blev otroligt nyfiken.

Det var faktiskt sambon som vann den här boken på sitt jobb. Eller ja, han vann en bok och skickade ett foto till mig på alla böcker han hade att välja på. När jag såg denna bland dem så skrek jag faktiskt till lite. Den ville jag ju ha! Svenska debuter är jag nästan alltid nyfiken på. Extra intressant är det om boken inte utspelar sig i Stockholm. I denna är det tydligen Jönköping som är skådeplatsen. Nu har den stått i hyllan i snart fyra år ... Kanske är det dags att ta en hotellweekend i Jönköping och läsa den här boken?

Så här står det på baksidan:
När stjärnadvokaten Niklas Bromander påträffas död i ett garage i centrala Jönköping rör det upp heta känslor, både i polishuset och i den annars så lugna universitetsstaden vid Vätterns södra spets.

Kriminalkommissarie Lisa Engström och hennes kollega Sten Johansson får fallet på sitt bord. Utredningen lämnar ingen oberörd då Bromander några år tidigare fått en polismördare frikänd.

Lisa Engström, ökänd på polishuset för sitt heta temperament, är den enda som vågar säga högt att Niklas Bromander fått vad han förtjänar. Kort därefter försvinner Bromanders äldsta dotter Hanna spårlöst, och polisen börjar ana att allt inte står rätt till i familjen. När bilder på dottern, fastbunden och naken, dyker upp drar en intensiv jakt igång. Spåren leder till en samtalsgrupp för utsatta kvinnor. Är det någon som vill hämnas? Eller finns svaren närmre än så?

Samtidigt brottas Lisa med sitt eget mörka förflutna. Hon har aldrig passat in och någon vill att det ska förbli så. Vreden växer inom henne. Och den vill ut.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

6 kommentarer:

 1. Den fanns tydligen överallt, men inte dit jag tittade. :-) och det har kommit två till böcker om Lisa Engström, ser jag.
  http://mosstanten.se/2022/11/03/hett-i-hyllan-179-smalandshistorier/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det beror ju så klart på åt vilket håll man tittar 🙂

   Radera
 2. Låter som en bok jag skulle vilja läsa.
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/11/hett-i-hyllan-vecka-44-2022.html

  SvaraRadera
 3. Den minns jag syntes "överallt", men jag hade faktiskt glömt bort den. Tycker en helg i Jönköping låter helt rätt! https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/11/03/hett-i-hyllan-319/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi får väl se hur det blir med Jönköping 🙂

   Radera