lördag 26 november 2022

Kommande böcker december 2022

I december brukar det inte komma så många nya böcker. Det gäller tydligen även i år. Några hittade jag och en av dem är ett måste.

Det låsta rummet av Elly Griffiths
Genre: Kriminalroman
Serie: Ruth Galloway (14)
Antal sidor: 322
Utgivningsdatum: 2022-12-08
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Coronapandemin har stängt ner Storbritannien och Ruth och dottern Kate isolerar sig i stugan i Norfolk. Deras enda sällskap är den vänliga grannen Zoe - till dess Nelson bryter mot karantänsreglerna. Han ber om hjälp med utredningen av en rad misstänkta självmord med kopplingar till en arkeologisk fyndplats. Snart inser han att Ruths granne Zoe är misstänkt lik en kvinna som stod åtalad för mord några år tidigare. Men den kvinnan hette Dawn. Ledtrådarna för Nelson allt närmare Zoe. Men innan han har lösningen försvinner hon, Ruth och Kate spårlöst. Nelson inleder en förtvivlad jakt för att hitta dem innan det är för sent.


En självklar post på önskelistan inför jul.På ett ögonblick av Suzanne Redfearn
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2022-12-27
Förlag: Bokförlaget NoNa

Från Bokus
Livet är över på ett ögonblick för sextonåriga Finn Miller när hon och tio andra personer störtar rakt nerför ett berg i en fruktansvärd bilolycka. I gränslandet mellan liv och död ser Finn hjälplöst på när de hon älskar kämpar för sina liv.

De överlevande måste fatta omöjliga beslut och plågas i efterhand av sorg och ånger på grund av sina val. Finn kan inte släppa taget utan vakar över dem, medan de försöker återgå till sina liv. Hennes pappa Jack vill hämnas på den enda person han kan ge skulden förutom sig själv. Mo, hennes bästa vän, söker modigt efter sanningen när berättelsen om vad som hände förvanskas. Finns syster Chloe känner av hennes närvaro och längtar efter att förenas med henne. Deras mamma Ann räddade alla men förföljs av dåligt samvete för de val hon gjorde. Finn måste ge sig av, men hur kan hon göra det när livet har slagits i spillror för hennes familj?


Den låter kanske inte som ett solklart val för mig, men jag vet att den här typen av böcker verkligen kan krypa in under skinnet på mig.Purpurvinter av Lupina Ojala
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 250
Utgivningsdatum: 2022-12-07
Förlag: Catoblepas Förlag

Från Bokus
Den 14:e december 1907 tar fröken Qwelia Älling in på det nyöppnade Vintersanatoriet på Mösseberg. Där hoppas hon finna återhämtning och vila. Men vad vill flickan som bara Qwelia och gårdskarlen kan se? Och vad är det egentligen för hemligheter de nyfunna vännerna döljer?

Det som var menat att bli en kort vistelse med lyx och vattenbehandlingar drar ut på tiden, för vem kan resa hem när alltför många frågor kräver sina svar? Utanför Vintersanatoriet faller snön medan himlens färg långsamt skiftar till purpur.


Jag har bara läst noveller av henne och dem har jag tyckt om.Liv Brooks nya liv av Alexandra Potter
Genre: Feelgood
Serie: -
Antal sidor: 480
Utgivningsdatum: 2022-12-27
Förlag: Bokförlaget NoNa

Från Bokus
Liv Brooks liv har vänts upp och ned. Nyligen skild och osäker på hur hennes framtid kommer att se ut väljer hon att byta sitt ordnade liv i London mot Yorkshires vilda natur. Hon är fast besluten att få en nystart, men att börja om är svårare än hon tror och hon känner sig både vilsen och ensam. Lite på impuls bestämmer sig Liv för att adoptera den gamla hunden Harry som sällskap och med ens blir tillvaron i Yorkshire lite ljusare.

Liv upptäcker snart att hon inte är den enda i byn som behöver en nystart i livet. Under hennes och Harrys dagliga promenader runt byn stöter de på Valentine, en äldre man som lider av ensamhet, Stanley, en liten rädd pojke som gömmer sig bakom trädgårdsgrinden, och tonåriga Maya som är arg på allt och alla.

När vänskapen gror börjar livet i den lilla byn långsamt förändras.


Den här låter väl trevlig.

8 kommentarer:

 1. För en gångs skull inga måsten för mig. Eftersom jag inte följer serien av Elly Griffiths förstås.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är faktiskt ganska skönt att inte följa serier också 🙂

   Radera
 2. På ett ögonblick låter väldigt intressant! Den hade jag helt missat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den låter som något som verkligen skulle kunna beröra.

   Radera
 3. Alltså Elly Griffiths bok... Hon är min absoluta brittiska favoritförfattare och i höstas hade jag ju nöjet att träffa henne här i Uppsala. Jag var SALIG! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är speciellt att träffa sina favoritförfattare 🙂

   Radera
 4. Elly Griffiths är verkligen ett måste. Sen undrade jag för en kort stund varför jag inte tog med Purpurvinter. Men när jag läste förstod jag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Purpurvintern är kanske inte din genre 🙂

   Radera