torsdag 17 november 2022

Hett i hyllan #379

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi får hålla oss kvar ett tag i början av februari 2019.
Precis som förra veckans bok så hittade jag även Pojken i resväskan av Lene Kaaberbøl och Agnete Friis i hyllorna på Hotell Gästis i Varberg.

Jag har länge varit nyfiken på den här serien, men jag har bara hittat senare delar och faktiskt lyckats avstå från att köpa dem bara på grund av det. När jag då hittade denna, som är första delen, så fick den omedelbart följa med mig. Nu, snart fyra år senare, så kan jag fundera lite över varför jag helt enkelt inte har läst serien på Storytel. Den finns nämligen där. Nåväl, nu står den i hyllan och så småningom kommer den att bli läst.

Så här står det på baksidan:
I resväskan låg en pojke. En naken, ljushårig pojke, liten och mager, knappast mer än tre år gammal. Hans ögon var slutna, och hans hud lyste blekvit i skenet från lysrören. Det var först när hon såg hans läppar skiljas åt, helt lätt, som det gick upp för henne att han levde.

Nina Borg är sjuksköterska och har svårt att värja sig mot allt det lidande hon möter i sitt arbete med flyktingar för Röda Korset. När en väninna oväntat hör av sig och ber om hjälp att hämta en väska på Köpenhamns centralstation, finner Nina något hon aldrig kunnat föreställa sig: en liten pojke, naken och neddrogad - men lyckligtvis vid liv. Hon bestämmer sig för att på egen hand ta reda på vem pojken är och varifrån han kommer. Det visar sig vara ett livsfarligt beslut, som sätter hela hennes tillvaro på spel.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Nej, så hemskt! När det handlar om barn som blir behandlade så grymt.
  http://mosstanten.se/2022/11/17/hett-i-hyllan-181-ett-slagfalt/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Av någon anledning så tycker jag att det alltid är hemskare när det handlar om barn, gamla eller djur, men jag läser hellre en påhittad historia än en riktig.

   Radera
 2. Verkar hemsk
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/11/hett-i-hyllan-dod-joker.html

  SvaraRadera
 3. Den läste jag för många år sen, och den var bra, så nu funderar jag på varför jag inte har läst vidare i serien sen dess. Kan bero på att jag inte läser lika mycket deckare nu som jag har gjort.
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/11/hett-i-hyllan-vecka-46-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den har ju några år på nacken nu, men jag tror att jag skulle gilla den.

   Radera
 4. Den här gillade jag - se https://tofflan.wordpress.com/2015/05/31/pojken-i-resvaskan/ men uppföljaren var jag linte lika förtjust i...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här delen är ju den enda jag har och om jag fortsätter att läsa serien så kommer jag att göra det på Storytel.

   Radera