torsdag 24 november 2022

Hett i hyllan #380

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Det är fortfarande början av februari 2019 som gäller här.
Ännu en bok som jag hittade i hyllorna på Hotell Gästis i Varberg blir det och det är Jaktsäsong av Mats Strandberg.

Det här är tydligen hans debut och det är ju egentligen jätteintressant att läsa den. Det visste jag i och för sig inte när jag ryckte den ur hyllan, men jag förstod ju att den måste vara tidig, eftersom jag aldrig hört talas om den. Jag har läst ganska många böcker av Mats Strandberg och jag har verkligen gillat allihop. Många skiftande genrer och teman har det varit, men gemensamt för dem är att karaktärerna, och deras relationer, är magnifikt skrivna. Jag hoppas ju att det är något han alltid har haft med sig.

Så här står det på baksidan:
Melinda är i trettioårsåldern och på jakt efter drömprinsen. Ett problem är att hon bara umgås i bögkretsar. Livet består till stor del av nattklubbsliv, misslyckade dejter och tv-tittande. Allt kompliceras ytterligare då hon blir handlöst förälskad i Andreas, även han homosexuell.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Av Mats Strandberg har jag bara läst Cirkeln och den tyckte jag var ganska tråkig. Kanske har jag inte förmåga att förstå hur en ungdomsroman ska vara?
  http://mosstanten.se/2022/11/24/hett-i-hyllan-182-nightmare-town-av-dashiell-hammett/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är ju så olika. Själv tyckte jag Cirkeln var riktigt bra 🙂

   Radera
 2. Den kände jag inte ens till! https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/11/24/hett-i-hyllan-322/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade aldrig hört talas om den när jag såg den i hyllan p Gästis. Var tvungen att googla så det var "rätt" Mats Strandberg.

   Radera
 3. Ny bok för mig. Tack för tips.
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/11/hett-i-hyllan-flickan-framfor-muren.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den har ganska många år på nacken, men vi ä rnog många som aldrig hade hört talas om den.

   Radera
 4. Det jag har läst av Strandberg har jag gillat, kanske ska försöka läsa denna med, verkar intressant romance men inte???
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/11/hett-i-hyllan-vecka-47-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avkopplande och underhållande skrev en på Instagram 🙂

   Radera
 5. Jag har för mig att jag har läst den här i någon sommarkurs jag läste för flera flera år sedan!

  SvaraRadera