torsdag 10 november 2022

Hett i hyllan #378

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ett litet hopp fram till början av februari 2019.
Kate Atkinsons Mänsklig krocket hittade jag på läsretreaten i Varberg.

Det här är en författare som jag haft länge på min nyfiken-på-lista och när jag hittade boken bland Hotell Gästis runt 15 000 böcker (jag hittade faktiskt totalt fyra böcker det här året) så ryckte jag omedelbart åt mig den. Handlingen säger ju inte speciellt mycket om vad den handlar om, men ibland så spelar det mindre roll. Ibland är det författaren man vill åt. Just den här boken verkar det råda delade meningar om, men jag får väl helt enkelt läsa den själv och bilda mig min egen uppfattning. Om jag inte gillar den så vet jag i alla fall att även inbitna Atkinson-fans har svårt för den.

Så här står det på baksidan:
När den vackra, farliga Eliza Fairfax försvinner och tar med sig sitt mörka förflutna bestämmer sig hennes dotter Isobel för att hellre leva i drömmarnas värld än i verkligheten. En värld där tid och rum upplöses.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Ja det har du rätt i att den baksidestexten kan leda till lite vad som helst. Jag har inte läst den här boken, men en annan av Kate Atkinson och jag har ett par andra titlar uppskrivna i min läslista.
  http://mosstanten.se/2022/11/10/hett-i-hyllan-180-krigshundarna/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag blev lite orolig när jag upptäckte att många inte gillade denna alls. Även om de i övrigt gillar hennes böcker.

   Radera
 2. Jag har inte läst din bok men den låter lite spännande.
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/11/hett-i-hyllan-tredje-graden.html

  SvaraRadera
 3. Jag känner till författaren men ej boken. https://eggetbok.blogspot.com/2022/11/hett-i-hyllan-151.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Detta är tydligen en av hennes allra tidigaste.

   Radera
 4. Jag har också länge velat prova Aktinson men denna titel hade jag inte hört talas om, och den beskrivningen låter ju intressant, men sen att andra som gillar författaren har svårt med den, så ...
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/11/hett-i-hyllan-vecka-45-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar inte som att så många ogillar den ändå för den har väldigt högt betyg på Goodreads, trots allt.

   Radera
 5. Jag läste Atkinson för många år sedan och gillade hennes böcker. Den här har jag, men om jag läst den var det länge sedan. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/11/10/hett-i-hyllan-32

  SvaraRadera
  Svar
  1. Denna verkar vara från 1997 så den har ju några år på nacken.

   Radera