torsdag 2 mars 2023

Hett i hyllan #394

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi fortsätter väl med olästa böcker inköpte på bokrean 2019.
Det har ju gått fyra år sedan jag köpte De mörkermärkta av Mattias Leivinger och Johannes Pinter, så jag minns faktiskt inte längre på vilka grunder jag tyckte att jag villhövde den.

Jag tror att det kan ha varit en bokbloggare (nähä?) som jag har förtroende för som hade läst och gillat. Minst två faktiskt 🙂 Det låter ju onekligen som något för mig, även om genren verkar vara lite oklar. Deckare, skräck, fantasy och övernaturliga inslag. Vanligtvis så är jag inte förtjust i kombinationen deckare/övernaturligt, men om skräck och fantasy ingår så tror jag nog att det funkar. Det här är också en serie, så klart, och det verkar ha kommit tre delar. Än så länge har jag bara läst ett antal noveller av Johannes Pinter, med lite blandat resultat, men jag verkar ha gillat de senare väldigt mycket.

Så här står det på baksidan:
I ett vårkallt Stockholm sker en serie mord som till en början inte verkar ha något samband. En sömnlös taxichaufför. En alkoholiserad före detta psykolog. En psykiskt sjuk kvinna på ett behandlingshem. Tre människospillror förenade i sina olycksöden.

När poliskommissarie Iris Riverdal får fallen på sitt bord ställs hon inför en gåtfull mördare, en undflyende skepnad med dunkla metoder och okända motiv. Och bakom honom anas en ansiktslös ondska bortom alla begrepp. Gradvis går det upp för henne att morden har rottrådar långt tillbaka i tiden, trådar som också löper in i hennes eget liv.

Samtidigt samlas en krets människor för att bekräfta det de redan anat. Det förflutnas skugga har kommit tillbaka för att förgöra dem, de mörkermärkta.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Aldrig hört talas om (förstås). Inte författarna heller. Dock har jag också en bok med kriminell anknytning idag.
  http://mosstanten.se/2023/03/02/hett-i-hyllan-194-tjuven-och-karleken/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de är nog egentligen inte speciellt kända, de här två.

   Radera
 2. Jag har sett de där två prata om den här boken. Det var nog samma kväll jag lyssnade till Sara Lövestam som jag visste jag älskade och Kristina Ohlsson som var så kul att lyssna till att jag blev sugen på att läsa henne. Men just den här boken är jag inte pepp på.
  https://bokdivisionen.se/2023/03/02/hett-i-hyllan-hood-feminism/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har jag ju inte läst denna än, men jag är nog också mer pepp på Sara Lövestam och Kristina Ohlsson 😁

   Radera
 3. Jag har för mig att jag inte alls tyckte om den här boken just på grund av hur rörigt allt kändes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rörigt ja, det är något som inte brukar passa mig.

   Radera
 4. Aldrig hört talas om, och verkar inte vara något som intresserar mig heller
  Min finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/03/hett-i-hyllan-vecka-9-2023.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det skönt att inte vilja läsa en bok också 🙂

   Radera
 5. Ja, som jag skrev på instagram så gillade jag den här serien oväntat mycket. Den innehåller en del som jag inte brukar gilla, men som inte var ett problem. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/03/02/hett-i-hyllan-336/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får väl se till att läsa den snart så jag vet om jag vill fortsätta med serien.

   Radera