fredag 31 mars 2023

Kommande böcker april 2023

Det blev ganska många böcker kvar som är intressanta släpp i april. Trots att jag kände att jag nästan var för tuff i min bedömning. Men samtliga dessa vill jag faktiskt läsa.

Fel tid, fel plats av Gillian Mcallister
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2023-04-05
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Det är varje förälders mardröm. Din älskade son står anklagad för mord. Du vet inte varför. Du vet bara att din tonårsson sitter häktad och att hans framtid är förstörd. Den natten somnar du i förtvivlan. Allt är förlorat. Tills du vaknar ...

... och det är igår.

För varje morgon du vaknar är det ytterligare en dag tidigare. Ännu en dag före mordet. Ännu en chans att stoppa det.


Jag är så vansinnigt nyfiken på den här författarens böcker! De har skyhöga betyg på Goodreads. Denna låter som en sådan där som jag får ont i huvudet av, men som jag aldrig kan motstå.Bytet av Stefan Ahnhem
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 446
Utgivningsdatum: 2023-04-11
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Det här var precis vad Carl och Helene behövde. En lång semester för att hitta tillbaka till varandra. De hade funnit sitt drömhus i Kalifornien, och bytt bostad med ett par som skulle tillbringa sommaren i deras villa i Stockholms innerskärgård.

Men så snart de anländer till Santa Cruz är det något som känns fel. Såg huset verkligen ut så här på bilderna? Och vad har egentligen det andra paret för sig i deras hem? Tur att han installerat övervakningskameror i husets alla rum.


Av Stefan Ahnhem har jag läst och gillat många böcker.Levande och döda av Christoffer Carlsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Hallandssviten (3)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2023-04-21
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Det var någon som ville ta död på pojkarna från Skavböke. Så sa man i trakten, efteråt.

1990-talet går mot sitt slut och en grupp pojkar är på väg att ta klivet ut i vuxenlivet. Men så inträffar någonting, och en av dem bestämmer sig för att lämna bygden, en annan hittas ihjälslagen och snart mister ännu en livet. Poliserna som försöker förstå hur allting hänger ihop återvänder ständigt till två namn: Sander Eriksson och Killian Persson.

En het julidag mer än tjugo år senare sker ett nytt mord och återigen har det blivit farligt därute i Skavböke. Porten mellan de levande och döda har öppnats.


En författare vars böcker är på autobuy!Nattens öga av Cilla Börjlind & Rolf Börjlind
Genre: Kriminalroman
Serie: Rönning & Stilton (8)
Antal sidor: 343
Utgivningsdatum: 2023-04-24
Förlag: Norstedts

Från Bokus
När Olivia Rönning och Lisa Hedqvist intervjuar ukrainska flyktingar för att dokumentera övergrepp längs flyktvägen får de två poliserna höra talas om ett internationellt nätverk som organiserar människohandel. Vem är det som ligger bakom det?

Tom Stiltons partner Luna börjar misstänka att han haft del i ett spektakulärt dödsfall, men han tycks inte ha känt dåligt samvete för det. När polisen kommer för att förhöra honom ställs allt på sin spets. Kan hon alls älska en sådan man?

En man störtar ner från ett tak i centrala Stockholm efter att ha jagats av två män. Mannen går inte att identifiera. Vem är han och vem jagade honom?

Abbas, Toms och Olivias vän, får oväntat besök av sin mamma som han inte sett sedan han var barn - ett omskakande möte. Varför har hon sökt upp honom?

Allt har att göra med en lyxjakt på franska rivieran och en ovärderlig dyrgrip – ett försvunnet Fabergéägg som heter Nattens öga.


Mäh ... jag har ju precis läst sjunde delen ... Det var inte länge jag var i fas i den här serien.Kärlek på den lilla ön i havet av Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Serie: Den lilla ön i havet (6)
Antal sidor: 394
Utgivningsdatum: 2023-04-24
Förlag: Norstedts

Från Bokus
På den vackra lilla skotska ön Mure, halvvägs mellan Skottland och Norge, planerar Flora MacKenzie och hennes fästman Joel ett litet personligt bröllop, ett sommarfirande omgivna av sina allra närmaste vänner.

Alla på ön är dock inte helt nöjda över att bli exkluderade från det intima firandet. Och saken blir inte lättare när den vackra och framgångsrika Olivia MacDonald, som lämnade Mure tio år tidigare med siktet inställt på en ljusare framtid, har återvänt med en bröllopsplanerare i släptåg. Olivias pojkvän kommer från en välbeställd familj, och Olivia är fast besluten att arrangera det största, mest extravaganta och mest instagrammade bröllop som bara är möjligt. Hon vill dessutom göra det på Floras hotell, samma helg som Floras eget minutiöst planerade bröllop är tänkt att äga rum.

Allteftersom sommarsolståndet närmar sig, kommer Flora att kunna hantera allas lyckliga slut, och dessutom lyckas få sitt eget?


Jag har inte läst en enda bok i den här serien, än så länge, men dock ett flertal andra av henne. Med lite olika resultat. Miljön lockar ändå väldigt mycket här ...Amason av Mons Kallentoft
Genre: Kriminalroman
Serie: Herkules 9
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2023-04-28
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Vad som tros vara drottning Hippolytes mytiska gördel, världens mest värdefulla bälte, stjäls från Nationalmuseum under en spektakulär kupp. Två säkerhetsvakter dödas och rånarna försvinner ut i skärgården med helikopter. Morgonen därpå hittas museets unga kvinnliga chef skjuten, och en intensiv jakt inleds. Grekiska staten pressar på för att gördeln ska återbördas, och Zack som leder utredningen kallas upp till statsministern. Vem ligger bakom kuppen? Spåren leder åt flera håll, ut i världen men även till Zacks allra närmaste omgivning. Gördeln sägs kunna ge evigt liv, men var är den?

Samtidigt är Hebe gravid med deras andra barn, men komplikationer tillstöter. Kommer Zack hinna lösa gåtan, stoppa mördarna och rädda sin familj?


Ja, jag kommer väl att fortsätta läsa den här serien. Även om böckerna inte alls är lika bra längre.Död, rik och berömd av Morgan Larsson
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2023-04-07
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Rut Flood har förlorat sin position som hyllad författare och förlaget vill inte längre satsa på henne. Så när Axel, en ny omsusad förläggare, kontaktar henne tar Rut chansen. Hans idéer ter sig lite okonventionella, men vad har hon att förlora?

Förläggaren inspirerar Rut att resa till en isolerad skrivarstuga i fjällen, och väl däruppe anmäls hon plötsligt försvunnen. Försvinnandet visar sig vara ett rejält lyft för bokförsäljningen och Axel övertalar Rut att ta det ytterligare ett steg. Efter ett hastigt påkommet flyg till Indien, hamnar Rut på Nila Nadi, ett familjedrivet gästhus i Keralas labyrintiska floddelta.

Men när semestrande fastighetsskötaren Kurt dyker upp på en restaurang där, sätts något i rullning som ingen av dem räknat med. Det påhittade försvinnandet övergår snart i en verklig kamp på liv och död, och Rut måste bestämma vem hon kan lita på. Kan hon ens lita på sig själv?


Jag har bara läst hans Radhusdisco och den var väldigt bra.Kärlek i Seoul av Sang Young Park
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2023-04-11
Förlag: Bokförlaget Tranan

Från Bokus
Young är en småcynisk universitetsstudent som är i ständig rörelse i storstaden Seouls hippa kvarter: från sin lägenhet till föreläsnings salarna, från barerna till olika Tinderdejters sängar. Med Jaehee, tjejkompisen som han delar lägenhet med, är livet enkelt. De dricker soju och röker Marlboro Reds (som de förvarar i frysen) medan de pratar om allt mellan himmel och jord: killar, familj, pengar, sex. Men snart hinner livet ikapp Young. Hans mamma blir sjuk, Jaehee hittar kärleken, och han själv måste hitta försörjning. Då stiger en man in i hans liv som kanske kan få allt att falla på plats, om det inte vore för det där samtalet från sjukhuset.

Jag tror faktiskt inte jag har läst något alls från Sydkorea.Solglimtar bland molnen av Ali McNamara
Genre: Feelgood
Serie: St Felix (4)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2023-04-14
Förlag: Lavender Lit

Från Bokus
Meteorologen Sky tycker inte om överraskningar. Efter en längre tids sjukskrivning tar hon ett enkelt uppdrag på en ö utanför kuststaden St Felix i Cornwall. Där ska hon bevaka vädret efter att det inkommit en rad märkliga väderrapporter. Även om Sky egentligen är alldeles för överkvalificerad för jobbet ser hon fram emot att äntligen få börja arbeta igen. Vad hon inte har räknat med är att hon också måste samarbeta med Sonny Samuels - en självsäker och pladdrig väderpresentatör som knappt kan skilja på en storm och en tsunami.

Men snart inser Sky att det faktiskt är något skumt som pågår i St Felix. Och det handlar inte bara om vädret. Med hjälp av Sonny och Walter, en äldre amatörmeteorolog som har sina egna metoder, försöker Sky lösa mysteriet. Samtidigt måste hon hålla sin dolda sjukdom i schack och när de närmar sig gåtans lösning tvingas Sky ifrågasätta allt hon trodde att hon visste om vädret, sig själv ... och Sonny.


Jag har hört mycket bra saker om Ali McNamaras böcker.Den tyska hustrun av Kelly Rimmer
Genre: Drama
Serie: .
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2023-04-19
Förlag: LB Förlag

Från Bokus
Berlin, 1934. När nazisterna tar makten erbjuds Sofies man Jürgen en högt uppsatt position inom deras nya rymdprogram. Sofie och Jürgen motsätter sig Hitlers radikala åsikter men det står snart klart för dem att om Jürgen inte tar jobbet kommer deras inkomst att tas ifrån dem. Därefter deras barn. Därefter deras liv.

Alabama, 1949. Rymdracet är i full gång och Jürgen är en av flera tyska vetenskapsmän som tas emot av Amerika för att arbeta med raketer. För Sofie är det här en chans att lämna skräcken och det förflutna bakom sig. Men när rykten om deras koppling till nazisterna börjar spridas förvandlas löst skvaller till hätsk vrede. Det dröjer inte länge innan allt spårar ur.


Jag tänkte först inte ta med denna, men jag tyckte ju så mycket om den enda bok jag hittills läst av henne.Stenängeln av Ewa Klingberg
Genre: Drama
Serie: Evigheten AB (2)
Antal sidor: 264
Utgivningsdatum: 2023-04-24
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
En dag söker sjukhusprästen upp dödsdoulan Angelika. På stadens lasarett ligger den före detta sjömannen Douglas. Han har inte mycket tid kvar och har nyss blivit villkorligt frigiven. Angelika blir nyfiken på den gamle mannen, men inser snart att hans liv är höljt i dunkel.

I nya hemmet på Svaneholm finns Sebastian och hunden Freddy, liksom den före detta husfrun Nilsson som envisas med att fylla badkaret åt Angelika varje morgon. Men inte ens på hemmaplan råder lugn och ro, och när gränserna mellan det privata och det affärs- mässiga suddas ut växer Angelikas tvivel. Har Evigheten AB någon framtid?


Jag måste verkligen ta tag i hennes böcker.Sökaren av Tana French
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 448
Utgivningsdatum: 2023-04-24
Förlag: Modernista

Från Bokus
Cal Hooper trodde att en by på den irländska landsbygden skulle vara den perfekta tillflyktsorten. Efter tjugofem år som polis i Chicago och en uppslitande skilsmässa längtar han efter ett lugnt liv på en vacker plats, med en pub inom rimligt avstånd.

Utredningsarbete är det sista Cal vill ägna sig åt, men när en pojke söker upp honom och ber om hjälp har han svårt att säga nej. Pojkens bror är försvunnen och den lokala polisen har avskrivit fallet, med förklaringen att brodern frivilligt rymt hemifrån till följd av familjens sociala situation.

Pojkens belägenhet väcker Cals engagemang, men hans efterforskningar riskerar att försätta även honom i fara. Småstadsidyllen döljer mörka hemligheter, och människor är inte alltid vad de utger sig för att vara.


Ännu en författare på autobuy.Märkt av Frida Moisto
Genre: Kriminalroman
Serie: Lisa Engström (4)
Antal sidor: 382
Utgivningsdatum: 2023-04-25
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Poliskommissarie Lisa Engström sitter inlåst på psyk misstänkt för mord, utan kontakt med omvärlden. Hennes kollega Bobbo försöker desperat få reda på vad som pågår, men deras chef Sten Johansson är förtegen. När Lisa nästan dödar en vårdare och rymmer från sjukhuset verkar allt hopp om hon ska kunna komma tillbaka i tjänst vara ute.

Samtidigt hittas en ung flicka brutalt mördad utanför ett HVB-hem i Huskvarna. Flickan har åkt in och ut på både psyket och olika hem, och utredningen leder polisen till en gård utanför Jönköping. Polisteamet undersöker verksamheten, men den hemlighetsfulle ägaren försvårar arbetet. Vad döljer sig egentligen bakom den lantliga idyllen? De tvingas fatta ett drastiskt beslut och efter det finns ingen återvändo.


Jag har första delen i den här serien stående. Oläst, än så länge, men jag inbillar mig att jag gillar detta.

6 kommentarer:

 1. Ja, jösses, här var det flera intressanta. I topp ligger Christoffer Carlsson

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har svårt att välja vilken jag är mest sugen på, men Börjlinds bok ligger högt upp och det gör även Christoffer Carlssons. Trots att jag inte ens har börjat läsa den serien än.

   Radera
 2. Jag minns de flesta av böckerna och var väldigt nära att ta med två av de som vi inte har gemensamt. Dels den från Sydkorea men även Ali McNamara till jag insåg att jag tagit med hennes böcker ett gäng gånger men ännu inte läst en enda av dem. Så nu måste jag läsa åtminstone en innan hon får komma med i Kommande. Ewa Klingbergs var egentligen lite liknande och det känns som jag behöver komma igång och läsa fler av henne också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tvekade ett tag med Ewa Klingbergs bok. Det har kommit så många nu som jag inte har läst och jag känner väl att jag borde läsa någon snart eller sluta vara nyfiken. Den från Sydkorea är jag riktigt nyfiken på.

   Radera
 3. Fel tid, fel plats vill jag verkligen läsa! Låter som en spännande idé :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det låter som en historia som jag inte läst tidigare.

   Radera