lördag 1 april 2023

Just nu - april

Första lördagen i månaden hakar jag återigen på den gamla kulturkollutmaningen.

Just nu ...

... läser jag Dubbelexponering av Sebastian Avindell. Det är första delen i en serie som kallas Östgötamörden och denna utspelar sig i Linköping. En okänd gärningsman har skjutit tre personer på Stora torget från ett hotellfönster och därefter tänt eld på byggnaden.

... ser jag på en hel del känns det som. Mest saker som går på TV, som Hela kändis-Sverige bakar, Sveriges mästerkock, Mästarnas mästare, Superstars, IFS, The Island och så vidare. Så fort jag får chansen ser jag något avsnitt av gamla och pålitliga The Mentalist, där jag har kommit till tredje säsongen. En ny serie ska väl påbörjas, när som, men vilken det blir är lite oklart.

... lyssnar jag på tystnaden. Det är fortfarande den jag njuter av allra mest. De få tillfällen när den erbjuds.

... njuter jag av ingenting? Jag hade önskat att jag kunde ha sagt våren, men den blev ju uppskjuten. Men jag hittade faktiskt vitsippor förra helgen.

... längtar jag efter ja, först och främst påskhelgen, då vi ska ha några dagar på hotell i Skanör. Sedan, alldeles i slutet av månaden, så ska vi förhoppningsvis äntligen komma iväg på den där Italienresan, som vi skulle ha gjort 2020.

9 kommentarer:

 1. Så härligt det låter med Skanör! Dit skulle jag vilja åka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Säger Anna.

   Radera
  2. Det är jättefint där, vi var där för något år sedan. Fint att promenera längs vattnet.

   Radera
 2. Italien låter fantastiskt! Dubbelexponering läste jag i Linköping och vi bodde på det hotellet och såg ut över torget...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer väldigt många böcker nu som utspelar sig i Linköping. Varje gång jag läser en tänker jag att jag borde åka dit, men än så länge har det inte blivit av.

   Jag hoppas Italien blir fantastiskt. Vi har längtat i tre år 🙂

   Radera
 3. Hur hinner du läsa så mycket när du tittar så mycket? :) Tystnad är bra grejer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte så många måsten 🙂 Det är jobbet, sedan förfogar jag fritt över min tid. Tystnad är så sällsynt och vansinnigt underskattat.

   Radera
 4. Svar
  1. Det var trevligt för några år sedan och jag hoppas det fortfarande är det 🙂

   Radera