torsdag 27 april 2023

Hett i hyllan #402

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då skuttar vi fram till födelsedagsböckerna i maj 2019.
Christoffer Carlsson känns som en författare som man kan lita på och han är på min autobuy-lista, så Järtecken var ett måste.

Det här är första delen i hans Hallandssvit och faktum är att jag nog faktiskt har tyckt allra bäst om hans böcker som har utspelat sig i de trakterna. Det känns som att de har en extra dimension. Om det beror på att han skriver om sin hemtrakt då låter jag vara osagt, men jag tycker att det låter rimligt om det är så. Det blir liksom en extra känsla då. Kanske dags att ta den där hotellweekenden, alldeles i närheten av Marbäck där den här boken utspelar sig, som jag har kikat på så länge och så många gånger. Jag tror att den hade passat utmärkt att läsa där.

Så här står det på baksidan:
En novembernatt 1994 begås ett mord i utkanten av den halländska byn Marbäck. Den skyldige identifieras snart. Han döms och allt ställs till rätta. Men brottet skapar ringar på vattnet. Genom tiden gör det små och stora avtryck i människors liv. Frågetecken uppstår: Vad var det egentligen som hände däruppe i Marbäcksskogen?

Och så är det Isak, pojken med järtecknet i sig, som fruktar att han en dag ska göra något förfärligt.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Som jag brukar säger jag: den kan vara spännande. Har ju aldrig läst författaren.
  http://mosstanten.se/2023/04/27/hett-i-hyllan-202-geniernas-aterkomst/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Christoffer Carlsson är en riktigt bra författare och speciellt bra är de böcker han låter utspela sig i Halmstad-trakten.

   Radera
 2. Jag har aldrig läst något av författaren https://eggetbok.blogspot.com/2023/04/hett-i-hyllan-156.html

  SvaraRadera
 3. Har hört mycket gott om honom men inte läst honom själv ännu. https://bokdivisionen.se/2023/04/27/hett-i-hyllan-bara-och-brista/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju en uppsjö av bra författare så det är svårt att hinna med alla.

   Radera
 4. Har några böcker av författaren men har inte läst dem ännu. Här kommer min heta bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2023/04/hett-i-hyllan-v-17-2023.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har betat av ganska många nu, men har ändå ett gäng kvar.

   Radera
 5. Svar
  1. En lista med författare som jag köper alla böcker av. Oavsett vad de kan tänkas handla om.

   Radera
 6. Låter intressant, har läst ett par böcker av författaren och kan tänka mig läsa fler, men ännu har det inte blivit av...men någon gång så....
  min bok finns här:
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/04/hett-i-hyllan-vecka-17-2023.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst fem böcker av honom och har gillat dem allihop.

   Radera
 7. Den måste du helt enkelt prioritera :-) https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/04/27/hett-i-hyllan-344/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill ju egentligen läsa åtminstone en av de här böckerna ungefär där de utspelar sig. Det finns ett litet ... ja, pensionat eller liknande i närheten som jag är oerhört sugen på 🙂

   Radera