torsdag 9 mars 2023

Hett i hyllan #395

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Jodå, det är några kvar från bokrean 2019.
Anders de la Motte har jag läst några böcker av, dock inte någon i serien där Höstdåd ingår.

Jag har gillat samtliga fem böcker jag läst av honom och då har de ändå inte utspelat sig i Skåne, där jag numera bor. Förmodligen kommer jag att gilla den här serien ännu mer bara tack vare det. Och så vet jag ju att första boken i serien ska bli TV-serie, så det känns som att det kan vara dags att ta tag i åtminstone den. Kanske borde jag återuppliva min utmaning Sist på serien? där skulle denna kunna platsa. Eller så bara läser jag den.

Så här står det på baksidan:
En augustikväll 1990 tältar fem barndomsvänner vid ett nedlagt stenbrott på en skånsk ås. De har tagit studenten och nu väntar det riktiga livet. Men när morgonen gryr flyter det en kropp i stenbrottets vatten. En tragisk olycka fastslår polisutredningen, men alla är inte övertygade.

I tjugosju år förblir händelsen ett sår i bygden. Och när den gamle polischefen ersätts av Anna Vesper, nyinflyttad mordutredare från Stockholm, börjar dunkla krafter sättas rörelse. Snart har Anna inget val. Hon måste öppna ärendet från hösten 1990. Hösten som få vill prata om men som ingen kan glömma.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Verkar spännande.
  http://mosstanten.se/2023/03/09/hett-i-hyllan-195-hjartats-vag/

  SvaraRadera
 2. Den serien vill jag läsa någon gång. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/03/09/hett-i-hyllan-337/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi får göra så att jag åker till Sundsvall och läser Fellbrinks serie och du åker till Skåne och läser den här serien 😁

   Radera
  2. Har inte läst Motte, men han finns på min läsradar...
   Här är mitt bidrag
   https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/03/hett-i-hyllan-vecka-10-2023.html

   Radera
  3. Han är ganska produktiv, men har en hög nivå tycker jag.

   Radera
 3. Den här Anders har jag faktiskt inte läst! Här är min i elfte timmen: https://bokdivisionen.se/2023/03/09/hett-i-hyllan-maus-i-ii/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Första boken ska ju filmatiseras så du kan vänta på TV-serien i stället 🙂

   Radera