torsdag 16 mars 2023

Hett i hyllan #396

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en från bokrean 2019.
Koka björn av Mikael Niemi var jag tydligen tvungen att äga.

Det är oklart om jag har läst en eller två böcker av Mikael Niemi, men det är åtminstone minst en; Fallvatten, och den tyckte jag om. Mycket. Jag har för mig att jag har läst även den där Vittula-boken, men jag äger den inte och har inga anteckningar om att jag lånat den eller liknande. Sett den har jag i alla fall gjort och den var bra som film. Den här författaren är nog ett klassiskt fall för Vi möts igen-utmaningen. Så. Nu har jag skrivit dit honom på långa listan.

Så här står det på baksidan:
Det är sommaren 1852 i byn Kengis i nordligaste Sverige. Prostens andliga väckelse drabbar samer och tornedalingar med oanad kraft. Samtidigt försvinner en vallpiga i de djupa skogarna. Snart drar folket ut i jakten på den slagbjörn som man tror härjar. Men prosten fruktar att det är en långt värre dråpare som går lös. Tillsammans med samepojken Jussi finner prosten spår av den ondska som tränger sig allt närmare prosten och snart hotar att krossa hela väckelsen.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Men den här boken har jag läst! Och jag tyckte att den var bra också.
  http://mosstanten.se/2023/03/16/hett-i-hyllan-196-gruk/

  SvaraRadera
 2. Koka björn, läste jag då den var nominerad till Årets bok, och tyckte mycket bra om den.
  Här finns min Hett i hyllan
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/03/hett-i-hyllan-vecka-11-2023.html

  SvaraRadera
 3. Nu är jag åter i utmaningen. Koka björn har även jag som oläst. Här kommer min heta bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2023/03/hett-i-hyllan-v11-2023.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju omöjligt att hinna med i bokutgivningen.

   Radera
 4. Den här har jag inte läst. Men jag är nyfiken på den. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/03/16/hett-i-hyllan-338/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, då är vi två 😁 Det finns helt enkelt för många böcker man vill läsa.

   Radera