måndag 11 september 2023

Film: What men want (2019)

Titel: What men want
Originaltitel: What men want
Genre: Komedi
Regissör: Adam Shankman
Manus: Tina Gordon, Peter Huyck, Alex Gregory
Skådespelare: Taraji P Henson, Aldis Hodge, Josh Brener, Tracy Morgan, Jason Jones
Utgivningsår: 2019
Produktionsland: USA
Längd: 118 min
Serie: -
Såg den på Netflix 11 augusti 2023

Handling
Sportagenten Ali Davis blir alltid förbisedd på jobbet till förmån för sina manliga kollegor. Men när hon efter en olycka plötsligt börjar höra mäns tankar får hon en möjlighet att utnyttja det ... inte bara på jobbet.

Min kommentar
Jag minns inte längre vem det var som hade sett och skrivit om What men want, men eftersom vi fortfarande egentligen inte orkar med något annat än lättsam underhållning så åkte den direkt upp på listan. Och blev fredagsfilmen, det är ont om komedier tycker jag. Förväntningarna var egentligen bara att bli underhållen en stund.

Man skulle nog kalla den här filmen för en tvärtom-variant av What women want, den gamla klassikern från 2000 med Mel Gibson. Tyvärr lyckas inte den här versionen lika bra, främst på grund av att manusförfattarna (en kvinna och två män) verkar tycka/tro att en kvinna i ett mansdominerat yrke måste bete sig som de värsta exemplaren av män.

Filmen är inte ett dugg politiskt korrekt och det är förmodligen det bästa med den. Av någon anledning så har de gjort Ali (den kvinnliga huvudkaraktären) till en riktig svinpäls. Hon är för aggressiv, för på och helt enkelt för mycket. Jag tycker inte det är roligt på något sätt. För ig är ett svin ett svin. Oavsett om det är en kvinna eller en man. Och tack och lov så beter sig inte ens män så där, i alla fall inte de jag har träffat. Men jag kan ju ha haft tur. Det framgick inte heller varför Ali tyckte att man skulle bete sig så där. Hennes pappa verkade inte alls ha de tendenserna.

Visst fanns det även manliga skitstövlar och de flesta verkade ha samlats på Alis jobb. De flesta verkade dock helt normala. Här fanns också en del pinsamma sexscener, som var helt onödiga. För långa var de definitivt.

What men want fick mig ibland att vrida mig, tyvärr inte av skratt utan av obehag. Det här är för uddlös och plump humor för mig. Och man behöver inte kunna höra andras tankar. Det gäller bara att lyssna mer än man pratar. Något som världen definitivt skulle behöva att fler gjorde.Letterboxd hade den 2,4 i genomsnitt (beräknat på 25 359 betyg).
IMDb hade den 5,4 i genomsnitt (beräknat på 30k betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar