måndag 25 september 2023

TV-serie: Five bedrooms #1 (2019)

Titel: Five bedrooms
Originaltitel: Five bedrooms
Genre: Dramakomedi
Skapad av: Christine Bartlett, Michael Lucas, Nathan Mayfield
TV-bolag: NETTN
Skådespelare: Kat Stewart, Stephen Peacocke, Doris Younane, Katie Robertson, Roy Joseph
Premiär: 2019-05-15
Produktionsland: Australien
Antal avsnitt: 8
Avsnittslängd: ca 45 min
Såg den på TV4 Play september 2023
Handling
De fem singlarna blir ständigt placerade vid samma bord på bröllopsfester. Något som samtliga har ledsnat på och efter att ha druckit x antal flaskor champagne så bestämmer de sig för att köpa ett hus tillsammans och flytta ihop.

Min kommentar
Det har varit helt stiltje i serietittandet i ett par månader. Jag har bara inte orkat engagera mig, men så skrev enligt O om en TV-serie som hon gillade. Den lät som något för mig och ganska lättsam. När det då var dags att välja en serie så kom jag ihåg det och det blev äntligen dags för Five bedrooms.

Jag skulle nästan kunna likna den här serien vid Friends, fast för vuxna och med mycket mer allvar. Ibland är det riktigt roligt. Ibland är det frustrerande. Ibland blir jag bara arg. Den har typ allt.

Trots att det från start var två mäklare med i gruppen som köpte huset så fattar de ett ganska korkat beslut och gör ett riktigt dåligt köp. Typ allt är fel på huset. Det blir så klart rent kaos. Men ett roligt sådant, i alla fall för tittaren. Dessutom handlar det om fem mycket olika personligheter och jag gillar dem allihop (utom Harrys mamma och Lachlan, men de bor ju inte i huset). De framkallar helt olika sammansättningar av känslor.

Från början gillar de nog inte ens varandra och ja, det måste vara knepigt att flytta ihop med i stort sett okända människor. Några gånger blir det farligt nära buskis-gränsen, men aldrig över. Egentligen. Det känns ändå ganska trovärdigt, det här skulle kunna hända.

Jag trodde inte att jag kände till någon av skådespelarna (som är perfekt castade), men när jag kollar så borde jag ha känt igen en. Stephen Peacocke var med i Livet efter dig och, faktiskt, till och med i Doktorn kan komma.

Five bedrooms är inte en renodlad komedi, den har ett svart stråk, men den är väldigt varm och kärleksfull. Jag tycker att ett par avsnitt i mitten tappar lite, men det återhämtar sig. Det finns fler säsonger och det kan eventuellt hända att vi ser nästa ganska snart.Trakt.tv har serien 3,65 i genomsnitt (beräknat på 54 betyg).
IMDb har serien 7,9 i genomsnitt (beräknat på 2k betyg).
Jag ger den 4,0.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar