onsdag 6 september 2023

Let´s Talk About Books Tag

Som så många andra taggar så hittade jag denna hos Vargnatts bokhylla.

En genre du håller dig borta ifrån?
Jag har ett flertal gånger försökt mig på romance, men vi klickar inte alls. Det är dock inte helt uteslutet att jag fortsätter försöka.

Sämsta vanan som läsare?
Jag vet inte om jag skulle kalla det en dålig vana, men andra kanske tycker det ... jag läser alltid ut en bok jag har påbörjat.

Läser du baksidestexter?
Ja, hur ska jag annars veta om det låter intressant.

Läser du begagnade böcker?
Njae, inte egentligen, men ibland händer det att jag hittar någon länge eftersökt bok på ett antikvariat.

Favoritklassiker?
Jag vet inte. Vad är en klassiker liksom? Jag bestämmer helt enkelt att Stiftelsetrilogin av Isaac Asimov är en klassiker.

En bok du alltid rekommenderar?
Det är ju jättemånga 🤔 Jag försöker ju alltid att få alla att inse vilken fantastisk författare Mattias Edvardsson är och den bästa av hans böcker är En helt vanlig familj.

En bok du inte gillade?
Men det är ju också jättemånga 😬 Jag sticker ut hakan och tar en som alla andra verkar ha gillat, Karthago av Joyce Carol Oates.

Läser just nu?
Snöbarnet av Eowyn Ivey, som har stått och väntat i hyllan i nästan åtta år.

Kommande boksläpp du ser fram emot?
I september kommer det hur många spännande böcker som helst. Bland annat Skulden man bär av Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt, Förinta världen ikväll av Stina Jackson, De blindas rike av Louise Penny och igår, tror jag att Holly av Stephen King släpptes, så den kanske inte räknas som kommande.

Hur var din läsning före och efter Bookstagram?
Bookstagram har inte förändrat min läsning överhuvudtaget, men bokbloggen hade ganska stor påverkan. Det som är samma likadant är att jag läser så mycket jag kan/hinner och det är inte något jag bara gör när jag inte har något annat planerat, utan det är en hobby så jag tar mig tid till det. Det som har förändrats är hur många böcker jag köper, eller köpte. I några år där så köptes det på tok för många (om man nu kan göra det) och de fyllde mina hyllor. Så nu försöker jag läsa de här gamla synderna. Och de är som sagt många. Jag vet inte om vilka böcker jag läser har förändrats, men jag tror inte det. Eventuellt så kliver jag ut från min bekvämlighetszon lite oftare.

4 kommentarer:

 1. Jag läser också alltid ut böcker jag börjat på. Och det kanske är en fix idé, men samtidigt så har jag ofta känt att det varit värt det eftersom vissa böcker behöver tid för att ta sig eller att man vill kunna säga att man läst den.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner lite att jag har ett kontrakt med författaren/boken jag läser. H*n har skrivit den och jag läser den. Hela. Ganska många gånger så har en bok vänt efter halva och egentligen så tycker jag inte att man kan ha en "riktig" åsikt om boken om man faktiskt inte har läst hela.

   Radera
 2. Förinta världen ikväll och Holly ser jag verkligen fram emot att läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda de är självklara på önskelistan till jul. Om jag kan vänta så länge.

   Radera