torsdag 7 september 2023

Hett i hyllan #421

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ytterligare en från bokrean 2020.
John Grisham har ju varit på min autobuy-lista i många år nu så Camino Island var jag bara tvungen att ha.

Nu var det ett par år sedan som jag läste något av honom och jag hinner inte alls läsa i samma takt som han skriver. Jag tror att han släpper en bok varje år. Minst. Jag tycker att det eventuellt har börjat märkas på kvaliteten på böckerna för nu är ungefär hälften bra och hälften ... inte så bra. Den här borde man väl gilla i och för sig, det är ju både bibliotek, bokhandel och manus inblandat. Vad kan gå fel med det? Och det verkar dessutom ha blivit en serie, med minst två delar.

Så här står det på baksidan:
Ett ovärderligt originalmanuskript till F Scott Fitzgeralds Den store Gatsby stjäls från ett bibliotek. Tjuvarna fångas men manuset tycks spårlöst försvunnet och ett företag anlitas för att försöka ta reda på vart manuset kan ha tagit vägen.

Bruce Cable äger en populär bokhandel på Camino Island i Florida. Rykten säger att han i sin källare har en skattkammare av oväntat slag: mängder med manus och exklusiva böcker.

Den inte så framgångsrika författaren Mercer Mann får i uppdrag att infiltrera bokhandeln. Hon har skrivkramp och tvivlar på sin talang som författare, dessutom är hon pank. Mercer lovas en rundlig ersättning om hon kan ta reda på vad Brucce Cable har i sin källare. Uppdraget går inte alls som planerat - Mercer dras snabbt in i Bruces förtrollande värld av litterära samtal och långa överdådiga middagar med både lokala och världskända författare.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Javisst, när det handlar om bokhandlar och manus väcks också mitt intresse. Fast jag har aldrig läst något av John Grisham så jag vet inte vad jag tycker om hans sätt att skriva.
  http://mosstanten.se/2023/09/07/hett-i-hyllan-220-tacknamn-odessa/

  SvaraRadera
  Svar
  1. När han är bra så är han riktigt bra 😊

   Radera
 2. John Grisham har jag inte läst så mycket av och är inte så intresserad av att läsa men som du säger är det sådant om handlar om böcker och runt om böcker så låter det väldigt intressant.
  Min finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/09/hett-i-hyllan-vecka-36-2023.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trots att jag har läst ganska många av hans böcker så har jag massor olästa.

   Radera
 3. Jag ligger efter i läsningen av hans böcker, men just den här har jag läst. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/09/07/hett-i-hyllan-361/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte hur många olästa Grisham jag har så ja, jag ligger efter jag också 😬

   Radera
 4. Fint att du hittade min hyllvärmare fast jag inte hann skriva här. Jag var på konsert i torsdags och sen har helgen bara gått i ett och jag föredrar att sköta nästan allt bloggrelaterat hemma från datorn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland blir det så där och jag är likadan, bloggningen sköter jag på datorn.

   Radera