fredag 22 september 2023

Helgfrågan v 38 (21-24 september)

Det var väldigt längesedan jag var med på Mias Helgfrågan, men den här veckan är det dags.

Veckans fråga är: Läser du e-böcker

Det var tydligen e-bokens dag i måndags, det missade jag. Och ja, jag läser e-böcker. Varje dag i stort sett numer. Det är jätteskönt att slippa bära med sig en tung pappersbok när man pendlar till jobbet. Då tar jag, oftast, min Storytel Reader i stället. Den är mycket, mycket lättare. Belysning finns det också, vilket är jättebra nu när det börjar bli mörkt på morgnarna. Antingen så sätter inte chaufförerna på ljuset inne i bussen eller så är det trasigt. Kanske tror de att alla sitter och stirrar på sina mobiler, som ju lyser på egen hand.

Jag har också en Letto, för de fall när e-boken inte har släppts på Storytel än. Det händer ibland och då kan jag låna e-boken på biblioteket i stället.

Rent generellt så tycker jag ju bäst om pappersböcker och jag köper nog egentligen aldrig e-böcker, men de är bra att ha när det blir för tungt att bära.

8 kommentarer:

 1. Jag kanske borde övergå till eböcker mer, nu när jag reser. Men lite jobbigt tycker jag när man glor på skärm hela dagarna. Sen har jag inte Storytel utan Bookbeat. Hm...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har provat alla streamingtjänsterna och det som avgjorde för Storytel var faktiskt Readern. Det är jättebekvämt att inte behöva släpa med sig en tung pappersbok och så synkar den ju med mobilen, om man läser där också.

   Radera
 2. Jag har en letto men det verkar smart med belysning i.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Letto 2, tror jag det var, kom belysning.

   Radera
 3. klart att en e-bok fungerar bra vid resor. men en liten pocketbok är ganska behändig också. den är lätt och tar inte stor plats

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men en pocketbok kräver ljus och plats i ryggsäcken.

   Radera
 4. Knepigt att de inte har lampor i bussen. Länge sedan jag åkte buss nu. Busspendlade en gång i tiden, läste mycket pocketböcker då, men det var en tid som var mer analog förstås. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har lampor, men de verkar inte gilla att sätta igång dem. Det stör ju alla som sover/stirrar i sina mobiler.

   Radera