måndag 12 oktober 2020

Film: The gentlemen (2019)

Titel: The gentlemen
Originaltitel: The gentlemen
Genre: Action
Regissör: Guy Ritchie
Manus: Guy Ritchie, Ivan Atkinson, Marn Davies
Skådespelare: Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Michelle Dockery, Colin Farrell, Hugh Grant
Utgivningsår: 2020
Produktionsland: Storbritannien | USA
Längd: 113 min
Serie: -
Såg den på blu-ray 11 september 2020

Handling
När den amerikanske affärsmannen Mickey Pearson beslutar att sälja sit blomstrande och enorma marijuanaimperium i London för att kunna dra sig tillbaka så sätter han igång en kamp på liv och död om kontrollen över sin verksamhet. Han vill helst sälja till Oklahomamiljardären Matthew Berger, men ett gäng East End-gangstrar, den kinesiske rivalen Dry Eye och den förslagne privatdetektiven Fletcher vill också ha en del av kakan.

Min kommentar
Jag köper inte många filmer nu för tiden. Om det beror på att jag i stället använder mig av streamingtjänster eller om det beror på att det inte görs så många filmer jag vill ha (jag vill inte använda mig av ordet "bra", det är ju oerhört subjektivt, alltså blir det den här omskrivningen...) låter jag vara osagt (men jag tror det beror på det senare). När jag hittar The gentlemen, en ny film med Matthew McConaughey, Colin Farrell och Hugh Grant finns det dock inte så mycket att tveka på. Vilket startfält! Den tar jag osedd.

Det här är en film som kanske inte är så väldigt spännande, men den är intressant så det räcker. Och smart. Man kan inte slappna av för en sekund, det händer saker mest hela tiden. Det är väldigt underhållande och den har sina roliga stunder. Det är något visst med de här brittiska gangsterfilmerna.

Hugh Grant spelar en väldigt annorlunda roll, han pratar inte ens likadant. Lite meta blir det när han står framför en filmposter som visar The man from U.N.C.L.E. Han är briljant. Matthew McConaughey är fantastisk. Colin Farrell är obetalbar. Charlie Hunnam är mästerlig.

The gentlemen är som en film av Quentin Tarantino, men utan det brutala. Jag kan lätt tänka mig att se om den. Det känns som att det hände massor av saker som jag missade.Letterboxd hade den 3,6 i genomsnitt (beräknat på 93 658 betyg).
IMDb hade den 7,9 i genomsnitt (beräknat på 181 498 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

6 kommentarer:

 1. Den här måste jag se. Inte minst för Matthew McConaughey som blivit en favoritskådis sen han gjort flera väldigt bra roller i filmer som Dallas buyers club och serien True detective. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar försöka se allt han gör, men av någon anledning så har jag ännu inte sett True detective. Har du sett Mud? Något av det bästa han har gjort, tycker jag.

   Radera
 2. Ja jag har sett Mud, väldigt bra. True detective, första säsongen där han är med måste du se. Jag tycker han har blivit bättre och bättre med åren. Ett tag kändes det som han höll på att hamna i ett fack av sämre roller men som tur är vände det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst var det så att han var på väg åt fel håll ett tag? Jag har ju gillat honom i evigheter, men plötsligt så tyckte jag att han var med i ganska dåliga filmer. Jag har tänkt se True detective. Förutom att jag vet att den går på någon streamingtjänst så har vi faktiskt boxen med första säsongen 🙂

   Radera
 3. Nu har vi sett den här. Hugh Grant var fantastisk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst var han! En så ovanlig karaktär för att vara han och han gör det så bra.

   Radera