torsdag 1 oktober 2020

Hett i hyllan #268

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den andra från bokrean 2017.
Jag var ganska sugen på att läsa Hyresgästerna av Sarah Waters när jag köpte den. För 3,5 år sedan.

Jag läste hennes Främlingen i huset våren 2014 och även om den kanske inte var den skräckhistoria som jag förväntade mig, den är lite mer åt det gotiska hållet, så gillade jag den mycket. Den här utspelar sig ungefär samma tid och i ungefär samma miljö, så det borde kunna bli lika bra. Om jag har fattat det rätt så handlar det dock inte om ett gammalt spöklikt hus där det händer mystiska saker utan om något helt annat. Tyvärr så är den ganska tjock och av någon anledning så har det börjat ta emot att läsa tegelstenar. Om jag inte är helt säker på att gilla. Nåväl, kanske kan den platsa i en Vi möts igen-utmaning.

Så här står det på baksidan:
London 1922. Kriget har vänt upp och ner på allt och svept med sig pojkar och män. De kvinnor som nu måste leva vidare gör det i en helt ny värld som också bjuder nya friheter.

I ett stort hus i den burgna Londonförorten Camberwell bor Frances Wray med sin mor, mrs Wray. Deras liv har förändrats drastiskt. Familjens män har stupat och för att klara hyran blir mor och dotter nu tvungna att ta in hyresgäster. Ett ungt par ur den lägre tjänstemannaklassen, Lilian och Leonard Barber, flyttar in. In kommer den nya världen och dess sociala spänningar. Och när Frances, som är en modern kvinna med moderna idéer om kärlek, kommer allt närmare Lilian, påbörjas ett kammarspel som ska explodera med oförutsedda konsekvenser som följd.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Den här tegelstenen har jag faktiskt läst...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/10/01/hett-i-hyllan-215/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det du tyckte om den hjälper ju liksom inte heller 😁

   Radera
 2. Den har jag också läst. Inte den bästa av Sarah Waters böcker, enligt min åsikt. Men bra.
  http://mosstanten.se/2020/10/01/hett-i-hyllan-75-norrlands-akvavit/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite motigt när man känner sig tveksam till en bok som är så tjock. Man läser ju liksom inte ut den i en handvändning.

   Radera
 3. Har inte läst något av den författaren men har en av hennes böcker oläst i bokhyllan. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/10/hett-i-hyllan-268.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju gillat den enda bok jag hittills läst av henne, men det verkar inte hjälpa.

   Radera
 4. Har läst den och även Främling i huset och gillade bägge två.
  Mitt bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/10/hett-i-hyllan-vecka-40-2020.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Främlingen i huset tyckte jag om, men den kändes alldeles för utdragen. Denna är ännu längre, så jag vet inte 🤔

   Radera
 5. Den här var jag också nyfiken på när den kom ut, sedan har den fallit i glömska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hann att köpa den innan den föll i glömska 😁

   Radera
 6. Det här var min första Waters och jag gillade den första halvan väldigt mycket men sen blev den lite ointressantare. Jag vill dock gärna läsa mer av henne! Hos mig bli det Nobeller: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/10/01/hett-i-hyllan-hunger-och-siden/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite som Främlingen i huset, fast tvärtom nästan. Jag vill gärna läsa mer av henne, synd bara att hon skriver så många ord...

   Radera