lördag 24 oktober 2020

Kommande böcker november 2020

Ett tag funderade jag på om jag eventuellt gick igenom novembersläppen alldeles för tidigt. Jag hittade inte många alls. När jag kollade på hur det sett ut tidigare år så verkar det ändå vara normalt att det saktar av i november. Dock kommer en bok som jag har väntat på ska översättas i evigheter.

Nio liv av Emelie Schepp
Genre: Kriminalroman
Serie: Jana Berzelius (6)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-11-05
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
En tidig aprilmorgon sprids en film på en ung man på Youtube. Han är misshandlad och har en sprängladdning fastsatt om kroppen. Polisen förstår att ett fruktansvärt öde väntar honom. De lyckas identifiera platsen men hinner inte fram förrän bomben exploderar. Det är den fjärde medlemmen i det kriminella nätverket Komados som har mördats på kort tid. Men rör det sig verkligen om samma gärningsperson?

Kriminalinspektör Mia Bolander får hjälp av den nye utredaren Patrik Wiking att lösa fallen. Problemet är att ingen vill prata med dem. Ingen har hört något. Ingen har sett något. När Jana Berzelius dras in i utredningen inser hon att fallet har en direkt koppling till henne själv. Som åklagare har det alltid varit hennes uppgift att ta reda på sanningen. Nu får hon oväntad hjälp med att dölja den.


Jag har bara läst de två första delarna, men jag gissar att jag kommer att fortsätta.Stormvakt av Kristina Ohlsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Strindbergserien (1) Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2020-11-05
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
en ny deckarserie om den stillsamme före detta finansmannen August Strindberg. Han anländer till Hovenäset i Bohuslän samma blåsiga natt som den mycket omtyckta läraren Agnes spårlöst försvinner. Bakom sig har August lämnat en framgångsrik karriär för att förverkliga sin dröm och öppna "Strindbergs second hand". Äntligen ska han få ägna sig åt något han älskar, och dessutom på en plats som han längtat efter att återse.

Men hela västkustidyllen skakas av Agnes försvinnande. Polisen, med den empatiska och drivna Maria Martinsson i spetsen, söker efter henne dag och natt. Hoppet om att Agnes ska hittas vid liv blir allt mindre. Vad är det hon har råkat ut för? Och varför får August den obehagliga känslan av att han själv sitter på en del av gåtans lösning?


Nytt från Kristina Ohlsson är auto-buy.Sista dagen av John Grisham
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2020-11-17
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Pete Banning var stadens älsklingsson, en krigsveteran nyss hemkommen från andra världskriget, bonde, familjefar och trogen medlem i den lokala kyrkan. En kylig oktobermorgon 1946 går han upp tidigt, åker in till staden och begår ett chockerande brott. När Pete Banning grips svarar han till den som frågar: "Jag har inga kommentarer" och hur än hans advokat försöker lirka ur honom något som möjligtvis kan förklara hans handlingar vägrar han att berätta mer.

Auto-buy gäller även John Grisham, men han är så osannolikt produktiv att jag har ganska många olästa redan.Det sista brevet av Cecelia Ahern
Genre: Feelgood
Serie: PS: Jag älskar dig (2)
Antal sidor: 380
Utgivningsdatum: 2020-11-04
Förlag: Bazar Förlag

Från Bokus
Det har gått sju år sedan Holly Kennedys man dog sex år sedan hon läste hans sista brev som uppmanade henne att våga släppa taget och gå vidare. Hon har funnit kärleken på nytt och är stolt över hur mycket hon har växt och utvecklats sedan dess. Men när hon söks upp av en grupp människor som inspirerats av Gerrys brev - och kallar sig själv PS: jag älskar dig-klubben - dras hon mot sin vilja tillbaka in i en värld hon försökt lämna bakom sig. Det blir början på en resa där Holly tvingas utforska vad det innebär att älska någon för evigt och om man kan omfamna framtiden utan att svika det förflutna.

Den här bara måste jag läsa ju.Under ytan av Cecilia Sahlström
Genre: Kriminalroman
Serie: Sara Vallén (5)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-11-04
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Sara Vallén och hennes team från lundapolisen får i uppdrag att utreda en trafikolycka där två civilpoliser omkommit.

Sara är överhopad med arbete och Malva Gran kommer in som välbehövlig förstärkning. När ytterligare en polis, Niklas Verja, rekryteras till gruppen reagerar Malva negativt. Hon säger ingenting, men Sara anar oråd.

De två omkomma poliserna var uppskattade inom kåren, men ju mer Sara och hennes utredare gräver i deras död, desto mer får de känslan av att något inte stämmer. Bilen har ett skotthål på höger däck. Hur kunde brottsplatsundersökningen missa det? Det som såg ut att vara en tragisk olycka verkar nu vara mord.


Jag har fortfarande inte läst en enda del i den här serien. Trots att den utspelar sig i staden där jag bor.Se dig aldrig om av Michael Bussi
Genre: Kriminalroman
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-11-11
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Ett älskande par i turkosvattnet på Île de la Réunion. Slappande, palmer, sol. En perfekt cocktail. Men drömmen tar slut.

När Liane försvinner från hotellet blir hennes make, Martial, den självklare syndabocken. Skräckslagen, utan att veta hur han ska bevisa sin oskuld, flyr han med parets 6-åriga dotter. För polisen blir detta samma sak som ett erkännande.


Jag är väldigt nyfiken på hans böcker och har varit så varenda gång han har släppt något nytt.Mess av Dmitrij Gluchovskij
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 352
Utgivningsdatum: 2020-11-12
Förlag: Ersatz

Från Bokus
Moskva, hösten 2016. Ilja återvänder hem efter sju års straffläger. Där hemma är ingenting sig likt. Modern har avlidit i hjärtinfarkt bara några dagar före hans återkomst, och hans flickvän har lämnat honom för länge sedan. Ilja dränker sin besvikelse i alkohol, och i det förtvivlade ruset uppsöker han polismannen Petja som satte dit honom, trots att han var oskyldig. I handgemänget hugger han ihjäl den korrumperade polisen och tar hans mobiltelefon, där han hittar komprometterande spår ur dennes förflutna. Hela tiden nås han av oroade meddelande från Petjas mor och hans gravida flickvän. Ilja börjar svara i stället för Petja, och gradvis smälter hans identitet samman med den döda polismannen.

En modern Brott och straff? Ja, den kanske jag måste läsa.Station elva av Emily St John Mandel
Genre: Science fiction
Serie: -
Antal sidor: 288
Utgivningsdatum: 2020-11-12
Förlag: Trut Publishing

Från Bokus
En vinternatt i Toronto dör skådespelaren Arthur Leander av en hjärtattack i Kung Lears fjärde akt. Hans död väcker lite uppmärksamhet eftersom en snabbt spridande influensapandemi just har nått Nordamerika, med en uppskattad dödlighet på över 99 %. Inom några dagar är samhället under upplösning, inom några veckor har elnätet och telekommunikationerna kollapsat, och inom några månader har civilisationen som vi känner den nått sitt slut. Femton år senare, då Symfonin med skådespelarna framför Shakespeare och klassisk musik i de spridda bosättningarna efter civilisationens kollaps, försvinner två av Symfoniens musiker från en stad som styrs av en våldsam profet. De tvingas nu att fly bortom gränserna för det kända territoriet. Berättelsen flätar samman liv och öden för en rad personer i denna postapokalyptiska värld.

Men alltså... denna. Hur många år har jag väntat på att ett förlag skulle förbarma sig och översätta? Det är förfärligt många i alla fall.Skandal i svart av Jessica Fellowes
Genre: Kriminalroman
Serie: Mitfordmorden (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2020-11-23
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Året är 1928. Ett hembiträde förolyckas på ett glamoröst party anordnat av arvtagaren Bryan Guinness. Bryan har precis friat till arton år gamla Diana, den vackraste av de sex Mitford-systrarna. Hembiträdets död avfärdas som en olyckshändelse och de nygifta lägger händelsen bakom sig för att inleda ett virvelvindsliknande liv i Londons Mayfair, chica Paris och hedonistiska Berlin. Mitford-systrarnas jungfru, Louisa Cannon, följer med på resorna, liksom ett entourage av vänner, familj och hangarounds från Nancy Mitford till Evelyn Waugh. När ett andra offer hittas i Paris 1931 börjar Louisa se samband med dödsfallet två år tidigare. Nu måste hon övertyga Mitford-systrarna om att en mördare kan finnas i deras närhet. Detta medan skuggorna tätnar i Europa, och i Diana Mitfords hjärta.

Den här serien är jag nyfiken på.

10 kommentarer:

 1. Här var några auto-buy för mig också. Men den du väntat på kände jag inte igen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att en av de som är auto-buy är Kristina Ohlssons 🙂 Nej, Station elva är science fiction så det är ju kanske inte riktigt rätt genre för dig för att ha lagt märke till den. Jag, däremot, har sett den överallt 😁

   Radera
 2. Station elva är jag riktigt nyfiken på!

  SvaraRadera
 3. Samma här, Station elva har jag varit nyfiken på hur länge som helst! Så det var en glad nyhet att den kommer på svenska. :D Önskar verkligen att det fanns mycket mer av sådana här böcker översatta på svenska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med. Det verkar som att förlagen tror att vi inte gillar dystopier i Sverige. De har fel! Men just nu känns det ju lite som att alla böcker som innehåller en pandemi översätts...

   Radera
 4. Jag är mest nyfiken på Kristina Ohlssons nya bok av dessa. Station Elva verkar inte vara riktigt min stil :).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Kristina Ohlssons bok är den näst mest efterlängtade 😁

   Radera
 5. Emelie Schepps böcker är ett måste för mig, därför även denna den kommande. Vi är från samma Byhåla, men Emelie är betydligt mer framgångsrik än jag. :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte varit helt övertygad av hennes böcker, men jag tror att det kan bero på att jag generellt sett har svårt för myndighetspersoner som är lika brottsliga som brottslingarna 🙂

   Radera