måndag 19 oktober 2020

Film: Tills Frank skiljer oss åt (2019)

Titel: Tills Frank skiljer oss åt
Originaltitel: Tills Frank skiljer oss åt
Genre: Komedi
Regissör: Leif Lindblom
Manus: Peter Magnusson
Skådespelare: Liv Mjönes, Peter Magnusson, Erik Johansson, Allan Svensson, Emma Molin
Utgivningsår: 2019
Produktionsland: Sverige
Längd: 103 min
Serie: -
Såg den på blu-ray 25 september 2020

Handling
Vera har tröttnat på singellivet och längtar efter den stora kärleken. Hon är visserligen dödligt kär i sin charmige kollega Frank, men hennes livscoach tycker det är dags att Vera sänker sina krav, mållåser på en hyfsad kille och sätter fart på sitt liv. En komedi om beslutsångest, längtan efter att hitta den rätte och om hur små vita lögner leder till oväntade situationer utom all kontroll.

Min kommentar
På sambons jobb har de en bok- och filmbytarhylla och när han var på kontoret en dag så rekommenderade en av hans kollegor Tills Frank skiljer oss åt. Vi brukar ju väldigt gärna se svenska komedier, men denna hade vi av någon anledning missat. Det kan i och för sig bero på Peter Magnusson. Jag har lite svårt för honom. I alla fall så gav vi filmen en chans.

Det börjar väldigt bra och överraskande nog så är det perfekt nivå på humorn. Ett tag. Sedan bara sjunker den. Och fortsätter sjunka. Efter runt halva filmen eller så har det blivit mer buskis. Något jag inte alls uppskattar. Jag blir mest bara förbannad på alla korkade karaktärer. Det blir så osannolikt överdrivet och hysteriskt. Faktiskt precis som Peter Magnussons alster brukar vara, som att han inte vet när det är dags att sluta. Det roligaste i filmen är högtalarutropen när de är på Stockholm C. Så borde de säga. Då kan man ju åtminstone skratta åt eländet.

Skådespelarprestationerna skulle jag vilja säga är så där, men det känns som att det är meningen att det ska vara precis som det är. Det passar liksom med resten. Lite oväntat, för mig, med Liv Mjönes i en humorroll. Hon gjorde det bra.

Kort sagt kan man nog säga att om man gillar Peter Magnusson så kommer man att gilla även Tills Frank skiljer oss åt.Letterboxd hade den 2,6 i genomsnitt (beräknat på 104 betyg).
IMDb hade den 5,1 i genomsnitt (beräknat på 404 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar