torsdag 22 oktober 2020

Hett i hyllan #270

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi fortsätter med bokrean 2017.
Normal av Graeme Cameron såg jag överallt, tyckte jag, när den kom 2015.

Det här är en typisk bok som lockar mig. En vardag som verkar högst normal, men som döljer fasansfulla saker. Vem vet liksom vad ens granne håller på med? Vardagsskräck som kan drabba vem som helst och helt slumpmässigt. Det ger mig nästan mardrömmar. Får nog se till att läsa den snart.

Så här står det på baksidan:
Han bor i ditt kvarter, i ett fint hus med en välskött trädgård. Han handlar i samma mataffär som du och vinkar glatt när du svänger in på garageuppfarten. Han är helt normal.

Vad du inte känner till är att han har byggt en bur i sin källare, och att maten han köper är till den unga kvinna han håller fången där. Hon är bara en i raden av kidnappade kvinnor som inte har en aning vad som väntar. Han känner en tillfredsställelse i att plåga andra, så har det alltid varit. Det är helt normalt.

Så träffar han expediten i fiskdisken och plötsligt förändras allt.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Det var en helt okänd bok för mig!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/10/22/hett-i-hyllan-218/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj! Ibland blir jag så förvånad när någon säger så där om en bok jag har sett överallt 🙂

   Radera
 2. Det låter väldigt otäckt och antagligen inget som passar mig. Jag kan läsa om otäcka saker men i spänningslitteratur brukar jag undvika sånt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar säga att jag tränar för verkligheten 🤔

   Radera
 3. http://mosstanten.se/2020/10/22/hett-i-hyllan-78-tio-plus-en/

  SvaraRadera
 4. Känner inte till den boken. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/10/hett-i-hyllan-271.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den kanske inte är så känd som jag fått känslan av 🙂

   Radera
 5. Jag har läst den, och jag tyckte den var bra men inte jättebra.
  Mitt bidrag denna vecka
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/10/hett-i-hyllan-vecka-44-2020.html

  SvaraRadera
 6. I lägenheten under mig bodde en granne som borrade fem nya hål i veckan under flera år! Sen flyttade det in en ny granne som gjorde samma sak! Jag är ibland rädd att vi ska rasa ner genom golvet eftersom den lägenheten måste vara som en schweizerost.. :D Min hyllvärmare är en bok jag verkligen vill läsa: https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/10/22/hett-i-hyllan-kring-denna-kropp/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men usch! Och nu får du mig att fundera på grannarna ovanför. Där är ett kollektiv, kan man säga, och det flyttar in och ut studenter typ varje termin. Det borras för jämnan. Tänk om de rasar ner! 😲

   Radera