torsdag 29 oktober 2020

Hett i hyllan #272

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en från bokrean 2017.
Jag tror att jag blev nyfiken på Tillbaka till Black Rabbit Hall av Eve Chase redan första gången jag la märke till den.

Varför den lockade mig minns jag inte, eventuellt var det huset på omslaget. Sedan läste jag en väldigt bra recension (och nu tittar jag åt ditt håll, Johannas deckarhörna) och bestämde mig för att den vill jag läsa. Även om jag kanske blev lite avskräckt av referensen till Kate Morton, men det uppvägs lite av referensen till Lucy Dillon. Nu när jag tänker efter så blir jag faktiskt lite sugen på att läsa den med en gång.

Så här står det på baksidan:
En ödesdiger sommar. En lycklig familj som förändras för alltid. Sent 1960-tal, familjen Alton tillbringar somrarna i Cornwall, på sitt vackra men förfallna gods Black Rabbit Hall. De idylliska sommardagarna följer händelselösa på varandra tills tragedin en dag drabbar familjen och allt förändras.

Många år senare söker Lorna och hennes fästman efter ett slott att fira sitt bröllop på, och hamnar på Black Rabbit Hall, ovetande om att Lornas egen historia är sammanflätad med godsets.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Omslaget ser lockande ut.
  http://mosstanten.se/2020/10/29/hett-i-hyllan-79-finn-ett-offer-av-ross-macdonald/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju det där med huset...

   Radera
 2. Åh den här ville jag läsa när den kom men gjorde det aldrig
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2020/10/29/hett-i-hyllan-219/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har ju inte gått så bra för den hos mig heller 😁

   Radera
 3. Den var jag faktiskt nyfiken på när den kom och blir fortfarande sugen nu när jag ser den igen. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2020/10/hett-i-hyllan-272.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Där ser man, då är vi ju flera stycken 🙂

   Radera
 4. Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2020/10/hett-i-hyllan-vecka-44-2020_29.html

  SvaraRadera
 5. Förlåt men, den ser ut som något jag skulle kunna hittat i hyllan hos föräldrarna på 80-talet. :) Är inte Kate Morton bra alltså? Jag har henne på min tbr-lista för att försöka hitta några fler författare från Oceanien. Men hon skriver så långa böcker... Hos mig blir det ännu en av Sara Lövestams grammatikböcker idag. https://bokdivisionen.wordpress.com/2020/10/29/hett-i-hyllan-grejen-med-ordfoljd/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men det är kanske därför den lockade, jag känner igen den helt enkelt 🙂 Jag har bara läst en bok av Kate Morton, men den passade inte mig alls. Och då menar jag genren.

   Radera
 6. Den minns jag också att jag blev väldigt nyfiken på när den kom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Böcker man är sugen på har en förmåga att försvinna ur minnet, även om de finns kvar på den där evighetslånga läslistan 🙂

   Radera