torsdag 6 oktober 2022

Hett i hyllan #373

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en julklappsbok från 2018 som fortfarande är oläst.
Tre timmar av Anders Roslund var lika självklar på min önskelista som förra veckans bok.

Detta är då den åttonde delen i serien om Ewert Grens. Eller, om man hellre vill, den tredje om Hoffmann och Grens. Det blir onekligen lite snurrigt när serier blir något annat än vad de egentligen var från början. Jag har då läst de sex första om Ewert Grens, eller de två första om Hoffmann och Grens, och jag har tyckt om dem, väldigt mycket. Detta är den första boken i serien som Anders Roslund har skrivit utan sin författarkollega Börge Hellström, som tyvärr dog i början av 2017.

Det har kommit ett helt gäng delar till i den här serien. Nästa vecka, tror jag, kommer den tolfte (eller sjunde, om man hellre vill det). Jag har bara den nionde (eller fjärde då) också, men frågan är om inte detta är ett klassiskt fall för Finish That Series-utmaningen.

Så här står det på baksidan:
En stilla morgon i Stockholm kallas Ewert Grens till ett bårhus där det ligger en död man för mycket, lämnad bland andra kroppar i ett låst rum. Hur är det möjligt?

Piet Hoffmann befinner sig på en ny kontinent. Ett sista farligt uppdrag innan han för alltid lämnar det livet bakom sig. Det tar honom genom en torr öken till ett rytande hav, i en värld där ett människoliv saknar värde.

Hemma i Sverige väntar och längtar Zofia och pojkarna efter sin make och pappa. När han kommer tillbaka ska de äntligen få ro. Det visar sig vara en bedräglig trygghet och snart kommer två små pojkar få slåss för att överleva.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

11 kommentarer:

 1. Det verkar mycket mystiskt och spännande. Just mysterier med låsta rum har jag uppskattat, men här verkar det vara en hel del action också, om jag uppfattar saken rätt.
  http://mosstanten.se/2022/10/06/hett-i-hyllan-175-en-liten-stad-i-tyskland/

  SvaraRadera
  Svar
  1. De två jag har läst om Hoffman och Grens har varit mycket actionfyllda, men då var ju Börge Hellström medförfattare och vart det har tagit vägen när Roslund skriver själv återstår att se.

   Radera
 2. Låter spännande tack för tips
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/10/hett-i-hyllan-fyra-arstider-pa-ivy-lane.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. De tidigare delarna har varit bra i alla fall.

   Radera
 3. har inte läst något av Roslund. här kommer min bortglömda titel:https://mrscalloway.blogspot.com/2022/10/hett-i-hyllan-v-40-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju gillat de tidigare böckerna i alla fall.

   Radera
 4. Den enda jag har är Tre sekunder.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/10/06/hett-i-hyllan-315/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju första delen där Hoffmann förekommer så den kan ju vara lämplig att börja med 🙂

   Radera
 5. Denna serie(serier) skulle jag behöva läsa mer i, har bara läst de två första...
  Mitt bidrag för denna vecka finns här

  SvaraRadera
  Svar
  1. https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/10/hett-i-hyllan-vecka-40-2022.html

   Radera
  2. Jag har kommit lite längre då, men det har liksom bara stannat upp.

   Radera