torsdag 20 oktober 2022

Hett i hyllan #375

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Dags för den sista olästa julklappen och även den sista olästa boken från 2018.
Det var ingen högoddsare att jag önskade mig Magnus Ugglas Enda sättet att genomlida en konsert är att själv stå på scenen i julklapp.

Ända sedan jag för första gången hörde Magnus Uggla på radion (måste ha varit i slutet av 1976 eller början av 1977, Sommartid på albumet Livets teater) så var jag såld. Man kan säga att jag blev ännu mer såld när hans Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt kom 1977. Vi har hängt ihop länge, Magnus Uggla och jag. Den allra bästa konsert jag någonsin har varit på i hela mitt var en av hans. Magisk var den. Nåväl, han verkar ju lite speciell, herr Uggla, så egentligen borde jag ju redan ha läst denna. Så nyfiken är jag.

Så här står det på baksidan:
Magnus Uggla är en av Sveriges största artister. Det här är en memoarbok som tar sin utgångspunkt i hans beslut att göra en ADHD-utredning. Samtalen med psykologen tvingar honom att berätta och gå tillbaka till uppväxtåren, familjerelationerna och den tidiga önskan om att bli berömd, slå igenom som musikartist. Det är en öppenhjärtig, drastisk och rapp berättelse om en ung man vars rastlöshet både sätter krokben för honom och ständigt driver honom framåt trots nya motgångar. Redan som barn har han ett stort behov av bekräftelse vilket han skildrar med stor insikt och humor. Vi får följa honom från tidig barndom med ständiga flyttar och uppbrott, via de vilda glamåren och fram till skivdebuten, som inte blev den hyllade framgång han hade hoppats på. Men van vid motgångar ger Magnus Uggla aldrig upp och snart står han inför sitt stora genombrott.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

6 kommentarer:

 1. Den här boken verkar kul. Jag tycker Magnus Uggla är väldigt bra på att få till sångtexter.
  http://mosstanten.se/2022/10/20/hett-i-hyllan-177-prey/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är både klurig och finurlig med språket.

   Radera
 2. Jag läser ibland memoarer/biografier av kända personer och just denna om Uggla skulle jag mycket väl kunna tänka mig att läsa någon gång.
  Här är min heting
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/10/hett-i-hyllan-vecka-42-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt sällan som jag läser biografier och liknande, men om det är en person som verkligen intresserar mig så kan jag göra det.

   Radera
 3. Jag är inte lika såld, men det är ju omöjligt att inte kunna en hel del av hans låtar, och fascineras... https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/10/20/hett-i-hyllan-317/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Magnus Uggla har alltid varit speciell för mig 🙂

   Radera