fredag 21 oktober 2022

Fullbordad utmaning 2022:1

I några år nu har jag insett att det här med att jag är beroende av serier är ett problem. Jag vet inte hur många jag följer och de har en tendens att inte bli färdiglästa. Trots att jag faktiskt gillar dem. Det kommer ju hela tiden nya serier... Alltså gör man en avsluta-serier utmaning!

Det är nu åttonde året som jag har kört den här utmaningen och många av de serier som har varit oavslutade är jag nu klar med eller åtminstone i fas. I år tog jag bara med tolv böcker i utmaningen, jag vill ju inte plötsligt stå utan serier att läsa. Böckerna är fördelade på fem olika serier och faktiskt, jag tror att det kan vara första gången, så har det inte kommit någon ny del i någon av de serierna under året.

Böckerna jag läst är
Berättelsen om Blodet av Anders Björkelid
#2. Eldbärare
#3. Förbundsbryterskan
#4. Frostskymning

Leo Junker av Christoffer Carlsson
#2. Den fallande detektiven
#3. Mästare, väktare, lögnare, vän
#4. Den tunna blå linjen

Shetlandskvartetten av Ann Cleeves
#6. Tomma luften
#7. Mörk jord
#8. Vild eld

Themisfilerna av Sylvain Neuvel
#2. Gudarna vaknar
#3. Bara människa

Karin Adler av Ann Rosman
#7. Marvatten

Hälften av böckerna har fått en fyra i betyg. En har fått snäppet högre, 4,5. Genomsnittet ligger på 3,79, en liten försämring om man jämför med förra året då snittet låg på 3,91. Det är ju ändå fortfarande ett väldigt högt medelbetyg.

Det här är definitivt en utmaning som jag ska fortsätta med och jag håller som bäst på att bestämma vilka som ska vara med nästa år. Hur många böcker det blir i utmaningen 2023 återstår att se. Kanske ett mellanting mellan tolv och arton.

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen imponerande att du lyckas avsluta serier!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag är så glad att jag har börjat beta av dem. Ett tag kändes det nästan övermäktigt, men nu är det i stort sett hanterbart.

      Radera