lördag 29 oktober 2022

Kommande böcker november 2022

Nu har bokfloden stillnat lite, men det kommer ändå några intressanta titlar i november.

Utpost av Dmitrij Gluchovskij
Genre: Science fiction
Serie: -
Antal sidor: 280
Utgivningsdatum: 2022-11-10
Förlag: Ersatz

Från Bokus
Vid kanten av den förgiftade floden lever invånarna i Utposten, hårt prövade efter det katastrofala inbördeskriget. Bland dem finns Jegor, som har svårt att komma överens med sina föräldrar, speciellt med sin styvfar Polkan, kommendanten. Och Michelle, som kämpar för att uthärda det liv som hon tvingas leva. Bron som sammankopplar Utposten med den utplånade staden Jaroslavl vaktas dygnet runt. Under många år har inte en själ kommit från den andra sidan. Förrän nu …

Dmitrij Gluchovskij har jag läst och gillat tidigare. Det här verkar vara ett Storytel-original som nu ges ut i pappersform. Det finns dåligt om information om den så det kan vara fel. Inte ens en omslagsbild gick att hitta så jag fick ta den polska.Utlämnad av Ragnar Jónasson
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 255
Utgivningsdatum: 2022-11-28
Förlag: Romanus & Selling

Från Bokus
En fasansfull snöstorm på Island. Fyra vänner söker skydd i en liten övergiven jaktstuga. De vet att de kommer att frysa ihjäl om de inte lyckas bryta sig in och vänta ut stormen. Ingen av dem kan ana vad som väntar innanför dörren. Medan mörkret faller och skräcken ökar gör sig en gammal tragedi påmind. Kan de mörka minnena från det förflutna ha något att göra med det mysterium de har hamnat i? Och - kommer de att överleva natten?

Jag brukar gilla både isländskt och Ragnar Jónasson.Ett dockspel av Anna Roos
Genre: Kriminalroman
Serie:-)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2022-11-02
Förlag: LB Förlag

Från Bokus
En varm sommarnatt försvinner trettonåriga Stella Vinge, dotter till Kriminalvårdens generaldirektör, från boutiquehotellet Tornvillan i Söderköping. Polisen Hannes Karlsson har själv bott på hotellet den aktuella natten och dras genast in i utredningen. Bland gästerna finns, utöver flickans föräldrar, också deras närmaste vänner, en känd poddare, en tidigare dömd rånare och en familj som nyligen förlorat ett barn. En omfattande sökinsats inleds i det idylliska turiststråket, men dagarna går och Stella kommer inte till rätta. Ingen av hotellets besökare säger sig ha sett när hon försvann men ju fler kopplingar polisen finner mellan henne och gästerna, desto mer uppenbart blir det att någon av dem ligger bakom försvinnandet.

Fristående deckare är inte så vanligt, men denna verkar vara just det.Än porlar mörka vatten av Susanne Fellbrink
Genre: Kriminalroman
Serie: Cilla Fallander
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2022-11-08
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Cilla försöker bryta sig loss från den cyniska underhållningsbranschen men blir oväntat uppvaktad av Hannele, en ny spännande väninna. Cilla smittas av hennes energi och snart har de storslagna planer för framtiden. Samtidigt märker Cilla att bekanta drar sig undan henne och hon förlorar flera uppdrag utan förklaring. Hon känner sig iakttagen och har en obehaglig känsla av att något är fel. I samma veva får Cillas vän Meja ett besked som ställer livet på ända och hon blir fånge i sitt eget hem. Hon bestämmer sig för att hjälpa Cilla och häpnar över det hon får veta. Cilla vill inte tro henne, inte förrän det är för sent och både karriär, äktenskap och liv står på spel i en stor härva av lögner och svek. Vem kan man egentligen lita på och vad döljer sig bakom människors fasader?

Men snälla ... femte delen? Och jag som inte har börjat läsa den än.Skuggan av Dimön av Mariette Lindstein
Genre: Thriller
Serie: Via Terra (7)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2022-11-21
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Den före detta sektledaren Franz Oswald lever numer ett stillsamt liv på Dimön där han driver en retreat med naturvandringar, hälsokost, kallbad och inspirerande föredrag. Och han har stadgat sig med en jämnårig kvinna. Ändå kan hans son, Thor, inte låta bli att undra om det bara är lugnet före stormen. När Franz börjar bete sig underligt gör Thor efterforskningar i sin pappas förflutna och upptäcker att det finns en lucka på flera år i hans liv som han aldrig har pratat om. Alla spår leder till ett skånskt, dekadent gods - Glimmingeholm - där Franz vistades i sin ungdom. Det ryktas att där fanns en inre cirkel som hängav sig åt utsvävande fester och mystiska ritualer. Ju mer Thor snokar, desto mer undflyende beter sig Franz. Men Thor kan inte släppa taget. Vad hände egentligen på Glimmingeholm för trettio år sedan som fick hans pappa att fly därifrån hals över huvud? Och varför är Franz så angelägen om att sanningen inte ska komma fram?

Även denna hör till serier som ännu inte är påbörjade.En farlig talang av Camilla Sten
Genre: Kriminalroman
Serie: Rebecca Lekman (1)
Antal sidor: 368
Utgivningsdatum: 2022-11-24
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Kriminalpsykologen Rebecca Lekman har flyttat hem till Djursholm för att ta hand om sin sjuka mor. I USA har hon lämnat en strålande karriär och hustrun Maria bakom sig. En augustinatt väcks hon av ett telefonsamtal från en brottsplats. Hennes gamla kollega Leo berättar att Rebeccas flickvän från gymnasiet, Louise von Ascheberg, har blivit mördad, brutalt knivhuggen i sitt hem. Tillbaka i överklassområdet som hon flytt under hela sitt liv, och utestängd från utredningen, börjar Rebecca undersöka mordet på egen hand. Den rebelliska tonåringen Louise hade vuxit upp till en sval hemmafru i en lyxig villa. Vem dödade Louise, och varför? Och varför försökte Louise ta kontakt med Rebecca bara några veckor före mordet – trots att hon svurit att hon aldrig ville se Rebecca igen? Ju närmare Rebecca kommer människorna runt Louise, desto mer brännande blir det för henne själv. Till slut måste hon fråga sig vilka risker hon är beredd att ta för att hitta mördaren.

Det här låter ju spännande.Tid för barmhärtighet av John Grisham
Genre: Thriller
Serie: Jake Brigance (3)
Antal sidor: 618
Utgivningsdatum: 2022-11-11
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Stuart Kofer må vara bufflig och dricka för mycket, polisen skyddar sina egna. Att flickvännen Josie ofta ser blåslagen ut blundar man för. Men Josies tonårsbarn blundar inte. En kväll när deras mamma blivit allvarligt misshandlad orkar inte sonen Drew mer - han skjuter Stuart till döds. Advokat Jake Brigance blir tilldelad fallet. Hela stan tycks överens om vilket straff Drew ska få - kan Jake få juryn att se på händelsen på ett annat sätt?

John Grisham är väldigt produktiv. Även om jag inte hinner läsa i samma takt som han skriver så är han auto-buy.

6 kommentarer:

 1. Här var en del jag vill läsa. Som Roos och Fellbrink.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roos har jag ju bara läst de två första böckerna av, som jag egentligen inte var överförtjust i, men jag hoppas att det bara var just de två böckerna 🙂 Fellbrink har jag inte börjat läsa än, men det kommer kanske.

   Radera
 2. Nu fick jag precis ut mitt inlägg. Två gemensamma har vi och sen var jag nära att ta med Utlämnad av Ragnar Jónasson. Det känns skönt att bokskörden har minskat aningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det här hade varit ett lagom antal varje månad 😁

   Radera
 3. Ett dockspel och En farlig talang är jag väldigt nyfiken på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag börjar känna mig väldigt sugen på att läsa Gluchovskij 🙂

   Radera