fredag 23 oktober 2015

En barndomsfavorit och lite till

I maj, tror jag att det var, upptäckte jag till min stora glädje att en av min barndoms stora filmfavoriter, Triffiderna anfaller, är baserad på en bok. Inte nog med det, boken skulle släppas i nyutgåva.
Häromveckan låg den äntligen i brevlådan, Triffiderna av John Wyndham. Så här står det om boken på Styxx Fantasy:
Morgonen efter att himlen exploderat vaknar Bill Masen upp i en mardröm. Större delen av Londons befolkning har blivit blinda och i trädgårdar och parker lurar de märkliga köttätande växterna som nyligen dök upp som från ingenstans. 
Bill, och de få människor som ännu har synen i behåll, ställs inför en rad svåra beslut kring hur mänskligheten ska kunna leva vidare. 
Vissa sätter sin tillit till att amerikanerna ska komma till undsättning, en del litar på att Gud ska ställa allt till rätta, andra lyssnar bara till vapnens makt. 
Bill Masen är en av få som inser att Triffiderna är på väg att ta över och hans resa från Londons förorter ut på den engelska landsbygden är en av science fiction-litteraturens mest lästa och betydande böcker. 
Vi är jätteglada att kunna presentera Triffiderna för en ny generation läsare som kommer svepas med i en av de första efter katastrofen-berättelserna som inspirerat många, bland annat tv-succéerna Doctor Who och Walking Dead.
Det ska bli så oerhört spännande att läsa den. Tack för boken!

Nu räckte det inte riktigt med den... Jag som kämpar febrilt (nåja) med att inte skaffa fler böcker än vad jag läser fick ett plötsligt oväntat tillskott när sambon kom hem med inte mindre än sex böcker från jobbet. Tack och lov, eller vad man nu ska säga, så hade jag redan tre av dem och de får vackert flytta vidare. Men tre stycken får flytta in hos mig.
En bror för en syster av Lena Matthijs är tydligen fjärde delen i en serie, så nu måste jag ju tyvärr skaffa mig första delen också. Alibi AB av Christina Larsson och I död och lust av Elizabeth Haynes vet jag knappt vad det är för böcker, men jag har andra, olästa, av dem båda två.

6 kommentarer:

 1. Svar
  1. Jag har precis börjat fundera på vilken bok jag ska läsa efter att jag läst ut Bränd himmel, ligger ju lite före planeringen så det blir lite oplanerat här, och då såg jag mitt eget inlägg. Undrar jag om det inte är dags för triffider...

   Radera
 2. En snäll sambo som tänker på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han har läst sig nu att det bara är att ta några böcker, vilka som helst. Om jag redan har dem så finns det andra man kan ge dem till. Och jag får en del böcker som jag inte visste att jag ville ha :)

   Radera
 3. Triffiderna minns jag :-)
  Alibi AB fick sonen i födelsedagspresent så om du gillar den kanske jag läser den också ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har väl också åldern inne för Triffiderna :)

   Du förstår att det kommer att dröja ett bra tag innan jag läser Alibi AB va, den står ju i den "vanliga" kön ;)

   Radera