måndag 19 oktober 2015

TV-serie: The Big Bang Theory - Säsong 1

Titel: The Big Bang Theory - Säsong 1
Originaltitel: The Big Bang Theory
Genre: Komedi
Skapad av: Chuck Lorre, Bill Prady
Skådespelare: Jim Parsons, Johnny Galecki, Kaley Cuoco, Simon Helberg, Kunal Nayyar
Premiär: 2007-09-24
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 17
Avsnittslängd: ca 25 min
Såg den på DVD september-oktober 2015


Handling
Nördfysikerna Leonard och Sheldon förstår sig på det mesta, från den oemotståndliga gravitationskraften hos svarta hål till atomernas komplexa struktur. Men när atomerna samlas i en kvinnas skepnad kommer deras teorier och kunskaper till korta. Det framgår med all önskvärd tydlighet när de får snyggingen Penny till granne i studentkorridoren – hon får hela deras universum att gunga och expandera på sätt som de aldrig hade kunnat föreställa sig...

Min kommentar
För några år sedan (det måste ha varit under första säsongen) så ramlade jag ideligen in på avsnitt av Big Bang Theory och bytte snabbt kanal. Jag tyckte inte alls det var roligt. Men plötsligt hände det något och jag insåg att det här var nog något för mig. Förra året inköptes boxen med de sex första säsongerna.

Jag vet egentligen inte om det finns något kvar att säga om den här serien, som inte har blivit sagt. Men jag älskar den verkligen och jag kan överhuvudtaget inte förstå varför jag inte fastnade för den direkt. Det här är bland det roligaste jag har sett, det passar min nördhumor perfekt.

Min absoluta favorit, helt utan konkurrens, är Sheldon. Serien hade varit noll och intet utan honom. Jag kan fullständigt relatera till Sheldon och hans oförmåga att interagera med andra människor. Med den skillnaden att han säger vad jag bara tänker. Nästan alla roliga scener är med Sheldon och hans tvångsmässiga beteende. Han är helt enkelt obetalbar.

Som klar tvåa kommer Leonard, han är också en riktigt kul kille, men på ett helt annat sätt än Sheldon. Leonard vet att han inte är bra på relationer och det gör ju att det uppstår en del humor. Howard är bara äcklig och jag vill helst inte se honom alls. Penny ser jag som väldigt trovärdig när hon umgås med de här nördarna, det kan sannerligen inte vara lätt. Kemin mellan dem allihop är fantastisk och timingen perfekt. Alla härliga referenser till alla dessa rymdfilmer/-serier gör mig lycklig i hela kroppen.

Det hade lätt kunnat bli plumpt och lite pinsamt, men allt görs med stor värme. Och stor humor. Det är också lite oklart vem man egentligen driver med; nördarna eller de "vanliga". Nördarna (där jag faktiskt anser mig höra hemma) är en förbisedd och marginaliserad grupp när det gäller TV-serier, i alla fall när det gäller intelligenta sådana (TV-serier alltså). Ibland skrattar jag så jag kiknar.

Alla har väl redan sett första säsongen, men för min egen skull så måste jag skriva hur den slutar annars har jag glömt det när det är dags för säsong två. Inte för att det är en cliffhanger, men ändå [spoiler]Leonard vågar äntligen bjuda ut Penny på date[/spoiler].TV-serier.nu hade säsongen 4,4 i genomsnitt.
IMDb hade hela serien 8,5 i genomsnitt (beräknat på 479 514 betyg).
Jag ger säsongen 5,0.
Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan köpas på cdon och discshop.

12 kommentarer:

 1. The Big Bang Theory är en av mina favoritserier. Favoriten är helt klart Sheldon! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr får jag inte kasta mig över andra säsongen direkt. Sambon gillar Castle mer och nu vill han sticka emellan med en säsong av den :)

   Radera
 2. Jag som är fysiker var ju inte helt såld när jag såg detta, det var lite för mycket drift med fysiker. Men efter att ändå ha tittat korta stunder önskar jag mig nu första säsongen :-)
  PS Har du sett den här Legoprodukten? Sonen och jag såg den i Köpenhamn när den var ny...
  http://shop.lego.com/en-US/The-Big-Bang-Theory-21302

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det kan ha varit det som störde mig också. Nu är jag inte fysiker utan tekniker, men det är ju också lite nördigt :)

   Fin legogrej :)

   Radera
 3. Detta är absolut en av de bästa komediserier jag vet och så klart är Sheldon den största favoriten :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag känner lite att den är i klass med Vänner :)

   Radera
 4. Underbar serie! Ingen karaktär har fått mig att skratta så mycket som Sheldon :D speciellt han och Leonards dialoger :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Sheldon och Leonard är ljuvliga karaktärer. Ibland får jag nästan ont i huvudet av att försöka hänga med i deras tankegångar :)

   Radera
 5. Sheldon är en fantastisk karakär! Han skulle driva mig till vansinne i verkligheten, men han är underbar i serien. Alla karaktärerna har sin charm och serien har verkligen både värme och humor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade förmodligen dödat Sheldon om jag varit tvungen att umgås med honom privat, men små doser hade varit kul :) Jag tycker verkligen att de har lyckats med att inte göra nördarna till offer som man ska lida med och tycka synd om.

   Radera
 6. Det är lite pinigt men jag har inte sett ett enda avsnitt av The Big Bang Theory, trots att jag skulle kunna gilla den. Jag är alldeles för upptagen med att kolla på deckare...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde det var omöjligt att undvika den här serien, de visar den ju hela tiden :) Den är väldigt svår att inte tycka om.

   Radera