torsdag 8 oktober 2015

Hett i hyllan #8

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

2009, under en semester så läste jag Tröstaren av Karin Wahlberg. Om jag ska vara helt ärlig så tyckte jag inte den var jättebra (den fick 3 i betyg), men när jag upptäckte att det är en serie där den lästa boken är del sex, så tyckte jag ändå att jag ville försöka läsa hela. I ordning. Kanske tänkte jag att den skulle bli bättre om jag hade alla pusselbitar.
2011 köpte jag första delen, Sista jouren, som jag läste för två år sedan. Under de här åren har jag även köpt på mig Hon som tittade in (del 2), som jag köpte förra sommaren, och Matthandlare Olssons död (del 7), som jag råkade hitta på bokrean 2011. Så ja, du ser ju själv problemet...

Jag tror faktiskt jag ska läsa andra delen och se vad jag tycker om den. Om jag inte gillar den heller så är det väl onödigt att skaffa de delar som saknas och läsa dem för att sedan ge bort dem. Eller? Suck.

Om nu du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Är inte heller överförtjust i denna serie. Har läst några som jag lånade av mamma men det får nog räcka med dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu funderar jag faktiskt på att bara läsa de jag har, fel ordning eller ej, men det känns inte kul att skaffa böcker jag egentligen inte gillar :)

   Radera
 2. Jag har läst de två första böckerna i serien men tyckte inte om dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ungefär som jag då, men det blir ju minst två till i alla fall. Efter de två borde jag ju ha bestämt mig...

   Radera
 3. Har läst några böcker i denna serie, men de imponerade inte speciellt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns lite som om vi har nått konsensus här :)

   Radera
 4. Har ikke lest noe av denne forfatteren, men som du har jeg alt for mange bøker i hylla som står ulest. Prøver å ta av bunken når jeg planlegger hva jeg skal lese, men det er jo så mange nye bøker som frister mer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker läsa fyra-fem gamla böcker varje månad, men helt ärligt är det lite som att spotta en törstig kamel i halsen :)

   Radera
 5. Har inte läst något av den här författaren.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktiskt tycker jag då att du ska låta bli att göra det. Det verkar ju inte bara vara jag som inte gillar :)

   Radera
 6. Jag har läst två och inte fastnat. Om du bestämmer dig för att ta upp serien kan jag nog bidra med två böcker :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det får bli så att jag i alla fall läser andra delen och om jag inte gillar den heller så ska jag verkligen försöka låta bli att skaffa de delar som saknas :)

   Radera