torsdag 15 oktober 2015

Hett i hyllan #9

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vad sägs om ännu en serie? Jag har många på lager.. Den här veckan handlar det om Håkan Östlundhs serie om Fredrik Broman.
Sammanlagt fyra böcker står och väntar på att bli lästa, tack och lov de fyra första delarna. De två första, Släke och Dykaren, verkar jag ha köpt på den traditionsenliga pocketrean. Sommaren 2011. Innan jag ens läst dem (vilket jag ju faktiskt fortfarande inte gjort) så råkade jag hitta fjärde delen, Blot, på någon julrea. Så kan man ju också använda sina julklappspengar.

Eftersom tredje delen saknades (eller av någon annan anledning) så började jag aldrig läsa serien, men 2013 lyckades jag hitta Terror också. Och nu finns det visst inte mindre än sju utgivna böcker, tydligen ska det inte bli fler heller. Så här har vi alltså hela starten på en serie, mer än halva faktiskt, där alla böcker är hyllvärmare.

Kanske skulle man läsa dem innan de tre sista delarna försvinner ur handeln?

Om nu du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Östlundhs serie gillade jag! Den är som alla deckarserier lite ojämn, men de flesta av böckerna tyckte jag om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det snart får vara dags för den, kanske redan nästa år :) Hädanefter ska jag i alla fall försöka läsa serier snabbt, i alla fall en bok i månaden när jag redan har många delar.

   Radera
 2. Tänkt läsa serien någon gång eller lyssna på

  SvaraRadera
 3. Kjempeflott å få tips om nye serier. Akkurat nå leser jeg Denise Rudbergs "To ganger er en vane" og den er ganske bra! Ha en flott torsdag :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju bara en liten aning "serieberoende" :) Jag har faktiskt aldrig läst något alls av Denise Rudberg.

   Radera
 4. En författare som jag funderar på att läsa någon gång.

  SvaraRadera
 5. Du är en riktig serieoman! Köper du ibland på dig en hel serie utan att ens ha läst en enda bok? Jag gjorde det med Utvandrar-serien men jag misstänkte starkt att jag skulle gilla den (och jag älskade!) och dessutom var den så vansinnigt vacker (den broderade pocketutgåvan). Men det är nog enda gången.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer oftare än jag egentligen vill erkänna. Eller i alla fall hände. Det slutade sällan bra så jag försöker verkligen att inte köpa grisen i säcken nu. Men ibland är det svårt :)

   Radera
 6. Det här är en serie som jag funderat på att läsa. Men om de nu börjar ta slut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det dröjer ett tag till innan de sista försvinner i alla fall, har faktiskt inte kollat. Jag ska ju sluta med att köpa hela serier innan jag läst första delen :)

   Radera
 7. Jag kanske ska hitta några heta hyllvärmare till nästa vecka.. om jag alls vågar börja botanisera bland mina olästa böcker, risken finns att jag inser hur många dom faktiskt är..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äsch, du är i alla fall inte ensam. Jag har så jag kan göra ett inlägg i veckan i flera år. Trots att det ibland blir en hel serie :)

   Radera