torsdag 1 oktober 2015

Hett i hyllan #7

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Dags för ännu en evighetsserie i oordning... Den här gången är det Michael Connellys serie om Harry Bosch, som om Wikipedia har rätt är uppe i inte mindre än sjutton delar nu.

På bokrean 2011 så köpte jag Hotet för att sedan upptäcka att detta tydligen är trettonde delen. Suck. Inte en aning hade jag då om hur svårt det skulle vara att hitta de tidigare. Dubbel-suck.
Första delen, Svart eko (den är läst så den får inte vara med på bild), hade jag köpt redan hösten innan och jag gissar att det var därför jag plockade på mig Hotet. Jag kände ju igen både författare och serie. Svart is (del två) och Dockmakaren (del tre) hittade jag, långt om länge, i februari 2013 på Bokbörsen. Tyvärr påmindes jag då om varför jag inte gillar att köpa begagnade böcker. En av dem har nämligen en stor bit av en sida bortriven.

Så, nu står jag här med en påbörjad serie, med del ett, två, tre och tretton, där det är helt omöjligt att hitta de som saknas. Om man inte vill chansa på att få en trasig begagnad bok igen. Jag har sett att Den sista prärievargen (del fyra) finns som e-bok och Återkomsten (del fem) finns som e-bok och pocket. Sedan är det stopp. Och hur fånigt det än är så vill jag gärna ha en serie i samma typ av bok, om det är inbundet eller pocket bryr jag mig inte så mycket om, men kombinationen pappersbok/e-bok funkar än så länge inte i mitt huvud.

Kanske borde jag läsa andra och tredje boken innan jag bestämmer mig för hur jag ska göra?

6 kommentarer:

 1. Den serien kommer jag ihåg! Pappa läste Connelly, alltså läste jag dem också. Du får gå på second-hand och leta - där har du ju möjlighet att inspektera boken innan du köper den...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det hade man ju kunnat göra, men jag är så sällan i de trakterna. Och det är nog lika bra det :)

   Radera
 2. Har också en del Connelly stående i min hylla. Har inte alla utan det finns luckor i hans serier även hos mig, men de jag läst gillar jag riktigt mycket.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju så många böcker att det är svårt att få det att gå ihop. Speciellt om man börjar läsa serien nu :)

   Radera
 3. Serien är fantastiskt bra (i alla fall de första delarna) och om du är intresserad så tror jag att jag har några delar som jag skulle kunna skicka till dig för portot. De är i helt okej skick tror jag. Däremot så tror jag att de är i storpocket jag har dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här är ju ett alldeles fantastiskt erbjudande och jag tackar naturligtvis ja, om du absolut vill bli av med dem :) Storpocket spelar ingen roll, bara det är pappersböcker.

   Radera