fredag 30 oktober 2015

Nytt och spännande

Trots köpstopp så ramlar det in en del nytt och det är inga dåliga grejor.

Jag fick ett mejl från Swedish Zombie och faktum är att jag höll på att börja joddla (och jag kan inte ens det) när jag läste vad det stod.
Cia Sigesgård (japp, hon med råttboken) har skrivit nytt. En novell som heter Nio månader. Så här står det på Swedish Zombie:
Emma och Daniel kämpar med hormonbehandlingar och pliktsex för att göra ett kärleksbarn. När graviditetstestet äntligen är positivt blir lyckan fullständig.

Nästan.

Cia Sigesgårds novell bjuder på myspys och tomtebolycka som snart övergår i en mardröm.
Frågan är om jag klarar att vänta till skräcktemat i november... Tack så mycket!

Dagen efter dök det upp ännu ett paket.
Jag blev så otroligt lockad av miljön i Monica Kristensens Kolbarnet. Så här står det om boken på Leopard Förlag:
Vad händer i ett slutet samhälle där alla känner alla, när ett barn försvinner? Isande norsk spänning i succéserie av polarforskaren Monica Kristensen.

Femåriga Ella försvinner spårlöst från förskolan Kolbarnet och först tror man att det är flickans alkoholiserade pappa som har tagit henne med sig för att hämnas på mamman. Men när tiden går och varken far eller dotter dyker upp börjar byns invånare att befara det värsta. Det djupa polarmörkret och en extrem kyla har lagt sig tungt över Svalbard och en liten flicka har mycket små chanser att klara sig på egen hand. När man hittar pappan, som visar sig ha omkommit i en bilolycka under mystiska omständigheter, inser polisen att kampen att rädda Ellas liv är en kamp mot klockan.

I kriminalromanen Kolbarnet har Monica Kristensen skapat ett levande och nyanserat porträtt av ett isolerat samhälle där såväl illegal smuggling som det lilla samhällets intriger och byskvaller utgör en viktig komponent i berättelsen.
Svalbard. Mörker och kyla. Och ett barn som försvunnit. Hur spännande låter inte det? Tack för boken!

6 kommentarer:

 1. Åh - bägge de här vill jag läsa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nio månader slukade jag igår eftermiddag, den är bara på runt tjugo sidor. Jag blev inte besviken :)

   Radera
 2. Båda två är jättebra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska försöka göra något slags lista över alla nya spännande böcker som kommit de senaste veckorna så att jag inte glömmer bort någon. Jag vill ju jättegärna läsa dem. Nio månader är redan läst :)

   Radera
 3. Kolbarnet måste helt klart läggas upp på läslistan nästa gång! Nio månader kände jag inte till - tack för tips där!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Cia Sigesgård är definitivt en författare som jag kommer att läsa allt av :)

   Radera