fredag 10 juni 2016

Lite nytt

En väldigt efterlängtad bok dök upp här i förra veckan... och en ganska efterlängtad film också.
Bambi av Mons Kallentoft och Markus Lutteman är tredje delen om Zack, den drogberoende polisen. Jag har verkligen gillat de två första. Så här står det om boken på Bookmark Förlag:
Synen som möter poliserna på ön är surrealistisk: överklassungdomar tycks ha utfört hedonistiska riter som slutat i blodbad. Men när ytterligare ett kollektivt självmord inträffar står polisen fortfarande utan ett spår.

För första gången på länge verkar Zacks liv vara på rätt köl. Men en mardrömslik personlig tragedi drabbar honom och allt ställs på ända. Samtidigt tror han sig kunna lösa självmordsfallen – om han bara lyckas följa de små rosa pillren med Bambi på.

Tredje delen i Herkulesserien bygger fritt på myten om hinden med de gyllene hornen. Det blir storslaget rått när grekisk myt blandas med den hårda verkligheten i Stockholms undre värld. Bambi är lika fartfyllt spännande som Zack och Leon, lika obehagligt skrämmande.
Den här kommer att tränga sig förbi i stort sett hela läskön. Hoppas den är lika bra som Zack och Leon.

Böcker som blir film är ju något av en favorit för mig.
The 5th wave är en film som jag sett fram emot, väldigt mycket. Ända tills jag började läsa recensioner. De är inte lysande, om man säger så. Ändå kunde jag inte låta bli att köpa den nu. Jag gillade ju boken...

7 kommentarer:

 1. Men deni filmen vill jag verkligen se, får hyra den någonstans samlar inte på böcker också.😀

  SvaraRadera
 2. Samlar inte på filmer menar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Filmen har fått väldigt dålig kritik så man ska kanske vara förberedd på att den inte är så bra ;) Jag samlar på filmer också, men har inte lika många i kö där :D

   Radera
 3. Älskade också boken och köpte filmen nu när den kom. Blev lite besviken måste jag säga.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kunde inte låta bli att köpa den trots att den fått så dålig kritik. Får se om jag tittar på den själv eller om jag tvingar sambon också :)

   Radera
 4. Kul när efterlängtade böcker och filmer dimper ned i brevlådan :) Jag har blivit så avskräckt av den dåliga kritiken att jag nog inte kommer se The 5th Wave.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte riktigt vetat vad jag skulle göra med The 5th wave. Dåliga filmer vill jag ju egentligen inte se, men till slut så kunde jag bara inte låta bli :)

   Radera