fredag 24 juni 2016

(Ytterligare) En efterlängtad bok

Jag har ju i flera veckor gnällt över att jag behöver något annat än mörk och dyster spänning, något som jag egentligen aldrig på allvar trodde kunde hända. Men mitt behov av ljust och glatt har stadigt ökat. Och äntligen är boken jag har väntat på här.
Den lilla bokhandeln i Paris av Nina George kan vara precis vad doktorn ordinerar. Det har blivit väldigt mycket franskt den senaste tiden, eller i alla fall så har böckerna jag läst utspelat sig där. Förstår inte hur det har gått till, men det passar ju bra med tanke på var fotbolls-EM spelas. Så här står det i alla fall om boken hos Bazar:
En magisk roman för alla dem som tror att ordets kraft kan läka ett brustet hjärta!

Monsieur Perdu kan ordinera den perfekta boken för ett brustet hjärta. Men kan han kurera sitt eget?

Monsieur Perdu kallar sig för litterär apotekare. Från sin flytande bokhandel belägen på en pråm på floden Seine ordinerar han romaner för alla livets motgångar. Genom att använda sin intuition finner han exakt den bok läsaren behöver, och reparerar på detta sätt både brustna själar och hjärtan. Den enda han inte verkar kunna kurera genom litteraturen är sig själv; han lider fortfarande i kval efter att hans livs stora kärlek försvann. Bakom sig lämnade hon endast ett brev, som han aldrig öppnade.

Efter att Perdu slutligen förmått sig att läsa brevet lättar han ankar och ger sig av på en resa till södra Frankrike i hopp om att komma över sin förlust och få ett avslut på historien. Med sig har han en storsäljande författare med skrivkramp samt en (kärlekskrank italiensk kock, och längs Frankrikes floder reser Perdu, delar ut sin visdom och sina böcker, och visar hur den litterära världen kan ta den mänskliga själen på en resa för att hela sig själv.

Den lilla bokhandeln i Paris är en internationell bästsäljare, fylld med värme och äventyr, och tillägnad alla dem som tror att sagornas kraft kan förändra människors liv.
Det är fullt möjligt att jag redan har läst den eller åtminstone läser den just nu. Tack för boken!

6 kommentarer:

 1. Hoppas du gillar den :) Det är en riktigt mysig bok.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, större delen av den gillade jag, vissa specifika delar gillade jag mindre ;)

   Radera
 2. Svar
  1. Den passade väldigt bra just nu :)

   Radera
 3. Den verkar så himla härlig, tror den blir jättebra :)

  SvaraRadera