måndag 27 juni 2016

TV-serie: London Spy - Säsong 1

Titel: London Spy - Säsong 1
Originaltitel: London Spy
Genre: Crime
Skapad av: Tom Rob Smith
Skådespelare: Ben Whishaw, Edward Holcroft, Jim Broadbent, Samantha Spiro, Harriet Walter
Premiär: 2015-11-09
Produktionsland: UK
Antal avsnitt: 5
Avsnittslängd: ca 50 min
Såg den på TiVo april-maj 2016


Handling
Två unga män från två helt olika världar träffas av en slump och blir blixtförälskade. Alex jobbar inom den brittiska underrättelsetjänsten medan Danny är slackern som hänger på Londons klubbar. Precis när de har insett att de är perfekta för varandra försvinner Alex och Danny dras in i den komplexa världen av spioneri.

Min kommentar
När jag såg en trailer på den här serien och att Tom Rob Smith skrivit manus så var jag bara tvungen att se den. Jag gillar ju Tom Rob Smith. Men kanske är han bättre på att skriva böcker än manus till TV-serier.

Första avsnittet gjorde mig så besviken att jag faktiskt ett tag funderade på att bara radera resterande avsnitt från boxen och strunta i alltihop. Den beskrevs som spiondrama, thriller, deckare och det var vad jag förväntade mig att se. I stället fick jag se ett kärleksdrama. Visserligen ett vackert kärleksdrama mellan två män, men på inget sätt vad jag förväntade mig eller vad jag ville se. Det är viktigt det där med genrer så man inte marknadsför något på ett felaktigt sätt. Mot slutet av avsnittet blev det i alla fall äntligen lite spännande och jag bestämde mig för att ändå ge den ytterligare en chans.

Andra avsnittet gjorde mig inte klokare. Minst sagt. Det var bara konstigt, nästan som om de ville göra en mystisk skräckfilm. Insinuationer och antydningar haglade tätt, men de varken bekräftades eller avfärdades.

Jag tittade i alla fall vidare och trots att jag egentligen inte blev klokare efter att ha sett alla avsnitt så slutade den ändå som en helt OK serie. Jag vet att jag brukar klaga på att saker och ting förklaras för tydligt och detaljerat, men när det gäller London Spy så är det precis tvärtom. Om någon bryter upp en kamera och ser något så vill jag veta vad h*n ser. Om någon vänder på en krukväxt och förstår något så vill jag veta vad h*n förstår. Det förtog en hel del, att jag fick sitta och gissa. Och alltså, motivet... [spoiler]en algoritm för att avslöja lögner, som skulle förstöra hela maktbalansen[/spoiler]?! Nej. Vet du vad.TV-serier.nu hade säsongen 3,0 i genomsnitt.
IMDb hade hela serien 7,7 i genomsnitt (beräknat på 3 880 betyg).
Jag ger säsongen 3,0.
Serien är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Serien kan köpas på discshop.

2 kommentarer:

  1. När jag såg trailern till den här ville jag se den, särskilt eftersom jag gillar Ben Whishaw. Men så läste jag mer om den och insåg att det lät väldigt rörigt. Din recension får mig inte direkt att omvärdera mitt intryck.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte också trailern såg riktigt bra ut, men jag läste inte något om den innan jag började titta. Nu i efterhand hade det ju varit bättre om jag hade gjort det. Det finns betydligt bättre TV-serier att titta på.

      Radera