fredag 17 juni 2016

Massor av nytt!

Förra veckan var en helt fantastisk vecka. Massor av godsaker hittade hem till mig.

Först ut var Den mörkaste hemligheten av Alex Marwood, som jag nog längtat efter ända sedan jag läste Granne med döden. Så här står det om boken hos Modernista:
När den treåriga flickan Coco – tvilling till identiska systern Ruby – försvinner under sin pappas femtioårsfest, väcker fallet en enorm uppståndelse i medierna. Flickans föräldrar är rika och har stort inflytande, liksom de vänner som samlats i det lyxiga sommarhuset vid havet.

Vad hände egentligen den där ödesdigra kvällen?

Handlingen sträcker sig över två helger. Den första är den då Coco försvinner. Den andra den då de mörkaste av hemligheter till sist ska komma att avslöjas…
Den mörkaste hemligheten är en tät och känsloladdad psykologisk thriller – omöjlig att lägga ifrån sig – av författaren till succén Onda flickor.
Den här har snabbt förflyttat sig (nästan) överst i läshögen. Tack för boken!

När jag fyllde år för någon vecka sedan fick jag ett presentkort från discshop. Det var jag ju tvungen att använda. Och jag blev otroligt sugen på hela trilogin Men in black, som gick på TV förra helgen och jag blev otroligt förvånad när jag upptäckte att vi inte hade dem. I alla fall inte på DVD eller Blu-ray. Nu har vi alla tre och behöver inte längre bara se början på dem när de går på TV.

Och så var det ju pocketrea på Adlibris. I det längsta kämpade jag emot, men till slut gick det inte. Jag vill bara poängtera att jag från början hade tretton böcker i varukorgen.
Istvillingar av S.K. Tremayne har jag hört så mycket om, både bra och... ja, mindre bra, så jag måste helt enkelt läsa själv. Los Peregrinos av Cecilia Samartin är tredje och sista delen i serien Señor Peregrino. Jag har bara läst första, som jag tyckte väldigt mycket om. Falleri fallera falleralla av Carin Gerhardsen är åttonde och sista delen i Hammarbyserien, av vilka jag har läst fem. Sekten på Dimön av Mariette Lindstein har jag nog bara hört gott om och den låter ohyggligt spännande. Den åttonde dödssynden av Rebecka Edgren Aldén är också en bok som minst två av mina pålitliga boktipsare bland bokbloggarna har gillat. Stjärnfall av Lars Wilderäng är den andra delen i trilogin Stjärnklart. De vackraste av Karin Slaughter var ett måste, har precis läst min första Slaughter och jag gillade. De försvunna av Caroline Eriksson har jag försökt att vinna x antal gånger, men nu har jag köpt den.

Ännu en rabattkod på cdon gjorde att jag var tvungen att beställa ännu fler filmer. Beställde tre, men en är förbokad. Silicon Valley är en TV-serie som handlar om programmerare, det borde ju passa oss. Bølgen är en norsk film som har väldigt höga betyg på IMDb och man ska nog kunna kalla den för katastroffilm.

22 kommentarer:

 1. Oj vad många böcker som hittade hem till dig, jag funderar på att handla på bokus men vi får se om jag lyckas stå emot!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är billigare på Adlibris ;)

   Radera
 2. Svar
  1. Jag önskar jag kunde läsa dem allihop på en gång :)

   Radera
 3. Många läsvärda där :-) Härligt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju flera av de böckerna som stått på min önskelista ett bra tag, så det var skönt att shoppa loss lite :)

   Radera
 4. Jag slängde iväg en beställning till Bokus igår, på alldeles för många böcker, men den kommer att dröja ett tag, så jag får skynda läsa undan medan jag väntar!

  SvaraRadera
 5. Oj, så mycket bra där. Jag har också Sekten från dimön och Istvillingar i min läshög.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Båda de böckerna har jag varit sugen på ända sedan jag såg till dem första gången :)

   Radera
 6. Istvillingar har jag också köpt för att jag hört bra om den! :-)

  SvaraRadera
 7. Den mörkaste hemligheten måste jag med skaffa, är fruktansvärt sugen på den.
  Istvillingarna och Sekten på dimön har jag i mina gömmor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där gömmorna rymmer en hel del intressant :)

   Radera
 8. Den översta låter väldigt spännande! Blir lässugen ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alex Marwood har blivit något av en ny favorit efter två lästa böcker och jag hoppas mycket på den här nya :)

   Radera
 9. Det var inte någon dålig hög :) Svårt att motstå de där pocketreorna på sommaren...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är nog ett hopplöst fall. Skulle ju inte köpa så många böcker i år... Med ett halvår kvar kan man nog säga att det har gått åt pipsvängen ;)

   Radera
 10. Vet du Monika, jag tror det är ngt fel. Jag har inte skickat efter något från sommarens pocketkampanjer än. Vad händer?!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men vad säger du?! Det kan ju inte vara riktigt friskt? Mår du bra?

   Radera