onsdag 1 juni 2016

Veckans bokbloggsfråga – Vecka 22

Återigen dags för veckans bokbloggsfråga som ordnas av Carola på barnboksbloggen.

Veckans bokbloggsfråga är: Finns det några speciella platser, i Sverige eller utomlands, som du särskilt gärna läser böcker ifrån? Väljer du helst böcker som utspelar sig i miljöer du kan känna igen dig i och som du har besökt, eller väljer du hellre böcker som utspelar sig på platser som du kan drömma dig bort till? Finns det några böcker som utspelar sig i din hemstad som du kan rekommendera?

Det här är en klurig fråga. Förmodligen har den inget klart och entydigt svar.

När jag reser så tar jag gärna med mig en bok som utspelar sig i det land jag åker till. Jag tycker det på något sätt ger en extra dimension till historien. Och resmålet. Sedan är det alltid kul att läsa fler böcker som utspelar sig där man har varit. Jag gillar att känna igen mig. Gotland ligger ju högt på popularitetslistan för svenska platser och där utspelar sig ju en och annan bok. Island är ett annat ställe som jag tycker om att besöka i böckernas värld för att återuppleva rundturen där. Det finns helt enkelt mängder av platser att längta tillbaka till.

Jag gillar också att läsa om platser där jag aldrig har varit så jag kanske kan längta dit. Eller tänka att jag aldrig någonsin vill besöka det stället. Det händer dock inte så ofta.

Ja, det finns böcker om min hemstad som jag kan rekommendera. Det har jag skrivit om här.

8 kommentarer:

 1. Kan tänka mig att läsa en bok "på plats" kan tillföra lite extra till läsningen :) Jag har faktiskt aldrig läst någon bok som utspelar sig på Island, men jag tror att det är den typ av miljö som jag skulle tycka om.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag läste en av Mari Jungstedts böcker medan jag var på Gotland så blev det en av hennes bästa böcker :)

   Radera
 2. Det ger ju en extra dimension till läsningen om man befunnit sig på plats :)

  SvaraRadera
 3. Att läsa en bok som utspelar sig där man är är ju ett smart grepp. Fast med fjällvandring på schemat för sommaren så vet jag inte om det finns så många böcker att packa med om de ska utspela sig i den miljön ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fjällvandring? Kanske finns det inte böcker som utspelar sig specifikt i just de fjällen, men jag tänker Åsa Larsson :)

   Radera
 4. Jag har också börjat läsa böcker om utspelar sig dit jag reser. De blir faktiskt mycket bättre då!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gör en väldig stor skillnad :)

   Radera