tisdag 28 juni 2016

Veckans bokbloggsfråga: Vecka 26

Återigen dags för veckans bokbloggsfråga som ordnas av Carola på barnboksbloggen.

Veckans bokbloggsfråga är: Hur påverkar sommaren ditt bokbloggande? Lägger du ner mindre tid på bloggandet under sommaren eller lägger du tvärtom ner mer tid nu när du förhoppningsvis är ledig? Kommer du att köra några speciella teman, utmaningar eller tävlingar på din blogg nu under sommaren eller kommer du kanske att ha ett semesteruppehåll från bloggen istället?

Min blogg fungerar nog likadant vilken årstid det än är. Ända sedan jag upptäckte schemaläggningsfunktionen så kan man nog säga att det har varit ett jämnt flöde av inlägg. Jag skriver inläggen när jag har tid/lust och sedan bestämmer jag när det ska publiceras. Så funkar det även på sommaren.

Det enda som ställer till det är att andra tar sommaruppehåll med sådana där temainlägg och liknande, vilket gör att jag måste hitta på något annat de dagarna. Jag har en del... ja, äldre taggar som jag ännu inte gjort så det ska nog klara sig. Det är ju visserligen inte riktigt lika många som ens läser bokbloggar på sommaren, vad det verkar, men de som gör det ska ju få något att läsa :)

Om du också har lite brist på inlägg över sommaren så kan jag tipsa om min egen Hett i hyllan på torsdagar. Den tar inte semester.

22 kommentarer:

 1. mitt bokparadis håller i gång hela sommaren :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mitt tar inte heller semester :)

   Radera
 2. Åååå då är det något man får prova! Låt att spännande att vara med på :) Jag är rätt ny så kul med massa tips man kan hänga med på:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Häng gärna på, det är kul att gräva i hyllorna :)

   Radera
 3. Schemaläggningsfunktionen använder jag också flitigt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstår inte hur man klarar sig utan den :)

   Radera
 4. Schemaläggningsfunktionen är bra att kunna ta till och använda. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker ju om det här med framförhållning och planering och jag älskar schemaläggningen :)

   Radera
 5. Schemaläggningsfunktionen är ju räddningen om man vill ha ett jämt flöde :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle bli förfärligt jobbigt och konstigt om jag inte använde den. Vissa dagar kan jag skriva ett helt gäng inlägg, andra dagar orkar jag inte med något :)

   Radera
 6. Att schemalägga inlägg är så praktiskt :) Annars skulle jag ha dagar med massa recensioner och många mer dagar tomma :P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle bli jättekonstigt utan schemaläggning, är så glad att man kan göra så :)

   Radera
 7. Tänker inte heller stänga ner, men det kanske blir lite glesare. Jag känner helt enkelt att det blir för pressat att uppfinna inlägg varje dag. Dyker inspiration upp blir det mer, och så beror det såklart på hur mycket jag hinner med att läsa också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har mina vanliga och så har jag några gamla taggar liggande, så får vi se hur långt det räcker :)

   Radera
 8. Då har jag läsning hela sommaren, vad härligt. :-)

  SvaraRadera
 9. Jag trodde att jag skulle ha mycket mer bloggtid i och med sommaren men hittills har tiden bara flyget iväg. Men jag hoppas det blir lugnare och mer bloggtid i sommarstugan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sommarstuga låter ju som platsen för lugn och avkoppling i alla fall. Kanske så avkopplande att man inte alls känner för att placera sig framför en lysande skärm :)

   Radera
 10. Jag har försökt med schemaläggning men det fungerar inte riktigt för mig. Jag gillar att vara där och pilla lite precis innan jag publicerar inlägget

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår precis vad du menar, jag gör det jag också men kvällen innan :) För mig var det lite mer en avvägning vilket som var mest viktigt, min sinnesro eller pillandet i sista stund :)

   Radera
 11. bra att så många är i gång även under sommaren. och att det finns utmaningar och aktiviteter som fortsätter

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju ändå många som har mer tid att läsa och skriva på sommaren.

   Radera