torsdag 16 mars 2017

Hett i hyllan #83

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi har nu förflyttat oss till november 2013.
Jag vet att jag börjar låta som en gammal repig skiva (vinylsorten) när jag återigen säger att jag fattar inte varför denna fortfarande är oläst. Men att Fallvatten av Mikael Niemi är oläst är faktiskt något av en högoddsare. Jag älskar ju katastroffilmer och detta är en katastrofbok, som dessutom är väldigt, väldigt tunn. Jag har den dessutom på en alldeles speciell liten lista så att jag inte ska glömma bort den. Hur har det funkat egentligen, tycker jag?

Detta handlar den om och visst låter det helt fantastiskt spännande:
Ett intensivt regnande har plågat nordligaste Norrland hela hösten. Det är här, i Lule älv, mot den norska gränsen, som kraftverkens enorma vattenmagasin ligger på rad. En dag händer det ofattbara plötsligt reser sig en grå vägg, det är dammarna som till slut brister, enorma krafter släpps lösa och en flodvåg som inte borde finnas sveper undan allt i sin väg.

Bland de som drabbas finns den urbane samen som kör sport-Saaben för sitt liv samtidigt som tsunamin växer i backspegeln. Här är den självmordsbenägne helikopterpiloten som söker döden mot berget men kommer att flyga ikapp med fallvattnet, hans gravida dotter och den förlupna hustrun, här finns den utbrända lärarinnan och kraftverksarbetaren som äntligen får chansen att visa fruntimren vem som faktiskt är starkast. Deras öden flätas samman i den desperata kampen mot katastrofen. Längs sin väg mot havet kommer vattenväggen inte bara att förändra landskapet för alltid, människornas liv blir aldrig detsamma i den mån de överlever.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

17 kommentarer:

 1. Fallvatten tog jag hem för 1 kr från bibliotekets städ-hylla... här är mitt bidrag: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2017/03/mer-av-fay-weldon.html

  SvaraRadera
 2. Den lät riktigt spännanade!
  Här kommer mitt bidrag: http://beasbokhylla.se/2017/march/hett-i-hyllan-10-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått det som att den är väldigt spännande :)

   Radera
 3. Jag var lockad när den kom, tror han var med i Babel och pratade om den. Men för mig så funkade ju katastrofdelen lite tvärtom ;-)
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2017/03/16/hett-i-hyllan-36/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst är det skönt att vi inte alltid tycker samma ;)

   Radera
 4. Jag har inte hört om den här, men har läst några andra av hans böcker och har gillat dem så... ibland blir det så med tunna böcker, att de blir kvar i hyllan för de "kan man ju läsa snabbt närsomhelst", vilket sedan aldrig blir av ;)
  https://binasbooks.wordpress.com/2017/03/16/hett-i-hyllan-14/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju lite så jag har tänkt. "Vilken tunnis. Den läser jag på en dag." :)

   Radera
 5. Den har jag läst och tyckte den var helt OK. Min hyllvärmare finns här http://boklysten.blogspot.se/2017/03/hett-i-hyllan-83.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nu puttat upp den i läslistan så den är nästnästa bok :)

   Radera
 6. Den är jättebra, här kommer min https://eggetbok.blogspot.se/2017/03/hett-i-hyllan-8.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer att få veta det om bara ett litet tag :)

   Radera
 7. Fallvatten har jag läst och tyckte bra om, tror jag. Här kommer min heta bok.
  https://sarasbokblog.wordpress.com/2017/03/16/hett-i-hyllan-14/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska bli skönt att ha den läst, så jag vet vad alla andra pratar om :)

   Radera
 8. En bok ur min hylla

  http://mittbokintresse.blogspot.se/2017/03/hett-i-hyllan-v-11-2017.html

  SvaraRadera
 9. Ja jösses, Fallvatten var ju så spännande. Den borde du läsa.

  Här kommer min bok:
  https://lenasgodsaker.blogspot.se/2017/03/hett-i-hyllan-83.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snart :) Ska bara läsa en annan bok först ;)

   Radera