torsdag 7 februari 2019

Hett i hyllan #182

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ett snabbt hopp till mitten av november 2015.
Även som död sig lik av Hans-Olov Öberg dök upp som en överraskning en dag.

Jag har läst tre andra av den här författaren och de är generellt väldigt snabblästa och lite kul. Ändå står den här boken oläst efter så lång tid. Den är väldigt tunn, bara 200 sidor, så den borde inte ta speciellt lång tid att läsa. Och visst låter den väl lite spännande?

Så här står det på baksidan:
Försommarvindarna sveper in det lilla mässingsbruket Skultuna i en bedräglig värme. Återföreningen för kullen som gick ut Persboskolan för trettiofem år sedan närmar sig, och ett sjuttiotal avgångselever väntas till Brukshotellet. En av dem är Tony Hammar, som närmar sig uppväxtorten med blandade känslor. Nyfikenheten kring vad som hände med dem som aldrig låtit tala om sig kämpar mot en märklig ångest över att behöva redovisa sin egen livsresa. Glädjen över att få träffa de man aldrig riktigt lyckats släppa varvas med oron över att stöta på de man svurit att aldrig se mer. Taggen i hjärtat efter sveket sitter kvar och smärtar ännu. Kanske ges nu möjlighet att reda ut alltsammans?

Festligheterna får ett abrupt slut. Men vem är egentligen offer och vem är förövare i en samling människor där alla är sig lika, men ingen egentligen kände någon?

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Ja den har jag ju läst ��
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/02/07/hett-i-hyllan-130/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, och du gillade den om jag kommer ihåg rätt.

   Radera
 2. Jag har nog läst någon annan bok av författaren. https://eggetbok.blogspot.com/2019/02/hett-i-hyllan-81.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst hans serie tidigare.

   Radera
 3. Den har jag aldrig hört talas om!

  https://evelinareads.blogspot.com/2019/02/hett-i-hyllan-3_7.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, den har väl inte fått något större genomslag.

   Radera
 4. Känner inte till den boken. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/02/hett-i-hyllan-182.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hans böcker brukar vara ganska småroliga.

   Radera
 5. Mitt bidrag finns här

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/02/hett-i-hyllan-vecka-52019.html

  SvaraRadera