söndag 24 februari 2019

Smakebit på søndag: Ristat i hud

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som växelvis "drivs" av de norska bokbloggarna Flukten fra virkeligheten och Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

Den här helgen satte officiellt födelsedagssäsongen igång med ett födelsedagskalas igår där det fanns två som fyllde år, en igår och en i dag. Tack och lov så firar de ihop för de är nämligen man och hustru 🙂 Det är ändå en mjukstart nu i februari-mars, men i april-maj har vi elva födelsedagar på sju veckor. Varav en är min. Den sista. Hur kul tror du att folk tycker det är att gå på kalas då 😒

I alla fall... någon läsning blev det ju knappt alls igår. Jag hoppas på mer i dag, men med tanke på att hela gårdagen gick bort så har jag ju en del annat att fixa med också. Det är lite trist för jag hade verkligen önskat mig långa läspass så jag på riktigt kan komma in i boken jag läser just nu. Ristat i hud av Ashley Dyer. Den var väldigt bra på engelska och nu ser jag så fram emot att läsa den på svenska. Jag har egentligen precis bara börjat på den så jag vet inte om den är lika bra översatt. Och nej, det gör inget alls att läsa en deckare igen. Jag har något underligt filter som gör att jag i stort sett alltid glömmer slutet på både böcker och filmer.

Min smakebit är från sida 72.
När Angela lämnat rummet var det som om de tre som satt kvar gav till en samfälld suck av lättnad. Helen kastade sig ner i soffan och muttrade en oanständig svordom som fick Lia att först le och sedan bita sig i läppen, märkbart skamsen över att hon haft roligt åt svordomen. Men störst var den förändring som kom över Jake. Han vecklade ut sig ur sin hopkurade ställning och rätade på ryggen.

22 kommentarer:

 1. jo, nu på våren fyller många år... lite läskig titel på boken, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, våren är en bra tid att födas på :)

   Radera
 2. Klart folk vill ha kalas också när du fyller, det är ALLTID bra med kalas!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är definitivt alltid bra med kalas :)

   Radera
 3. Tack för smakbiten. Trevligt, om än tidskrävande med födelsedagsrejs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tråkiga är att ingen av dem bor i närheten. Närmast är 1,5 timme bort, en väg.

   Radera
 4. Vi har många som fyller nu i februari, men de bor så långt bort så det blir sällan av att vi åker på kalas.
  Samma bok - tur att det inte var samma stycke vi tog :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sambons släkt bor inte tillräckligt långt bort... skulle man kunna säga :D Det var inte många sidor mellan smakbitarna.

   Radera
 5. det är ju vägen som är mödan värd. slutet är kanske inte alltid det intressantaste. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns inte mycket alls, märker jag nu. Det är som att läsa en ny bok :)

   Radera
 6. Haha, du läser samma bok på olika språk! Det har jag aldrig testat, tror jag, men jag kan hålla med om att handlingen brukar försvinna efter ett tag. Tack för smakbit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte vad det är som gör det, men det känns inte som samma bok. Vad jag minns så var det humor i den på engelska, men jag har ännu inte hittat någon på svenska.

   Radera
 7. Men ibland är ju sluten extra minnesvärda, då sitter de kvar i minnet. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Originella slut minns jag. Det är de där enligt standardmall 1A som försvinner...

   Radera
 8. Tack för smakbiten. Den boken skall jag läsa snart.

  SvaraRadera
 9. Det var veldig mange fødselsdager på en gang§ Det er greit for ektepar å feire sammen. Hos oss har vi barn av ulike søstre som har fødselsdag ved siden av hverandre og det er ikke gitt at de vil feire sammen :-) Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade nog inte följt med på båda kalasen om de inte firade ihop. De bor 1,5 timme bort så det blir liksom tre timmar i bilen. Det orkar jag inte två dagar i rad :)

   Radera
 10. Hände för inte så länge sen att jag läste om en bok på engelska som jag läst på svenska, var lyckat, tyckte nästan ännu mer om den vid omläsningen. ;) Det var många födelsedagar på en gång det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, åt det hållet funkar det säkert bättre. Jag är lite besviken på boken nu för jag tycker att humorn som fanns där i original är helt borta i översättningen.

   Radera
 11. Har sett den på flera bloggar den senaste tiden och blir lite nyfiken på den. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera