måndag 4 februari 2019

Film: Ant-Man and the Wasp (2018)

Titel: Ant-Man and the Wasp
Originaltitel: Ant-Man and the Wasp
Genre: Science fiction
Regissör: Peyton Reed
Manus: Andrew Barrer, Gabriel Ferrari, Chris McKenna, Paul Rudd, Erik Sommers
Skådespelare: Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña, Randall Park, Hannah John-Kamen
Utgivningsår: 2018
Produktionsland: USA
Längd: 118 min
Serie: -
Såg den på blu-ray 4 januari 2019Handling
I efterdyningarna av Captain America: Civil War tampas Scott Lang med konsekvenserna av sina val, både som superhjälte och som pappa. Medan han kämpar för hitta balansen mellan sitt privatliv och hans ansvar som Ant-Man, konfronteras han av Hope van Dyne och Dr. Hank Pym med ett nytt viktigt uppdrag. Scott måste än en gång sätta på sig dräkten och lära sig slåss tillsammans med The Wasp då teamet jobbar ihop för att avslöja hemligheter från deras förflutna.

Min kommentar
Nej, jag är inget Marvel-fan, men av någon väldigt underlig anledning så verkar jag alltid se dem. Jag gillade ju den första Ant-Man så steget var ju inte speciellt långt till att se även denna uppföljare. Jag har en känsla av att jag kanske skulle uppskatta de här filmerna mer om jag visste mer om Marvel-universumet, men om det vet jag väldigt lite.

När filmen börjar inser jag att jag nog inte kommer ihåg speciellt mycket från den förra, förutom humorn och tekniken verkar jag minnas absolut ingenting. Vilket kanske säger en del om den. Trots allt. Humorn känns inte alls lika rolig, vilket får mig att undra om det kanske är andra manusförfattare till den här. Och ja, det är det ju. Det är bara Paul Rudd som är samma. Det bytet var uppenbarligen ett nerköp. Den fräcka tekniken är ju kvar i alla fall och det är nog den som höjer filmen i mina ögon. Det är verkligen superläckert. Tänk att ha sitt hus i fickan och att bara smälla upp det där man känner för att bo ett tag.

Paul Rudd är precis lika bra som han brukar, han har en förvirrande närvaro. Michael Peña har en större roll i den här (tror jag) och det är oftast han som är kul. Även om nu två av favoritscenerna är med Paul Rudd, själva starten på filmen och när han använder en lastbil som sparkcykel. Laurence Fishburne dyker upp och han är alltid bra. Även Michael Douglas och Michelle Pfeiffer gör sitt jobb.

Innan jag började skriva det här så läste jag vad jag hade tyckt om första Ant-Man och jag kan inte låta bli att skratta när jag inser att jag även i denna stör mig mest på en ganska liten detalj i sammanhanget. Det går inte att triangulera med bara en mätpunkt. En annan liten grej som stör mig är att jag hela filmen undrar vem Wasp är. Jag såg inte till en enda geting (det visade sig vara Hope van Dyne som skulle föreställa en geting). The Ghost blir bara för mycket och jag klarar knappt att se henne (hennes människotyp, närmare bestämt) i bild.

Som vanligt är inte filmen slut när den är slut utan man måste se klart eftertexterna också. Trots det kanske låga betyget så kan jag tänka mig att se om denna. Gärna precis efter att jag har sett den första Ant-Man.Filmtipsets estimerade betyg var 3 (beräknat på 552 betyg).
IMDb hade den 7,2 i genomsnitt (beräknat på 176 551 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

2 kommentarer:

  1. Underhållande familjefilm tyckte jag det var. Och slutet efter slutet fattade jag inte förrän barnen påminde mig om vad som hände i The Avengers...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Definitivt underhållande. Slutet efter slutet förklarade en hel del för mig, då. Just nu kommer jag inte ihåg vad det var :)

      Radera