fredag 15 februari 2019

Hittade böcker och bokbyte

För två veckor sedan var jag ju i Varberg på läsretreat och hotell Gästis, som vi bor på, har ett bokälskarpaket som innebär att man får botanisera i deras bokhyllor och plocka med sig upp till fem böcker. I år var jag betydligt mer seriös med den här biten och kollade noga i alla hyllor jag såg. Det blev ändå bara fyra, men det är fyra som är väldigt noga utvalda.

Kate Atkinson har jag hört mycket gott om så Mänsklig krocket var ett givet val. Pojken i resväskan av Lene Kaaberbøl och Agnete Friis är första delen i en serie som jag länge har varit sugen på. Jaktsäsong är en bok av Mats Strandberg som jag aldrig har hört talas om, men jag brydde mig inte ens om att kolla vad den handlade om. Han är tillbaka av Timur Vermes har jag läst mycket om och jag är väldigt nyfiken på den.

Det ingår också ett bokbyte i läsretreten och Mitt namn är Lucy Barton av Elizabeth Strout blev mitt kap.

4 kommentarer:

 1. Mänsklig krocket tror jag att jag läst faktiskt. Den står i alla fall i hyllan (på engelska) och är från den tiden jag läste böcker av henne...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter lite oroväckande det där... "från den tiden jag läste böcker av henne"... Vi får väl se om jag någon gång kommer till den boken och vad jag tycker då :)

   Radera
 2. Å, Mitt namn är Lucy Barton! Hoppas att du också gillar den. Mycket som man bara anar mellan raderna och väldigt lågmäld. Kul med läsretreat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fick byta en gång extra för att få den :) Har varit nyfiken på den länge nu. Läsretreat är kul och avkopplande :)

   Radera